In Windows Live Messenger kan je instellen wanneer "afwezig" moet komen te staan na x minuten. Maar hoe wordt dit bepaald?

Wordt er dan gezien naar de muisbewegingen of wordt er gerekend hoelang het Windows Live Messenger venster openstaat? Soms ben ik een uur met mijn PC bezig en zie ik nog steeds niet "afwezig" onder mijn naam bij Windows Live Messenger. Dus waarvan is het afhankelijk? Ik zou graag met mijn PC werken en als ik er een kwartier mee werkt met mijn PC, wil het zeggen dat ik niet meer wil reageren op iemand op Windows Live Messenger. Hoe dit instellen? Altijd Windows Live Messenger sluiten is geen optie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het moment dat het live messenger venster niet meer actief is dan begint de tijd te lopen, als je deze weer aanklikt dan ben je weer actief. Het heeft dus niets met muisbewegingen ofzo te maken, want als je aan het surfen bent met live messenger achter je surf venster dan zal messenger je wel op inactief zetten.

Zet hem op afwezig, wanneer jij dat wilt... Dan wordt je niet meer gestoord... Bij menu kiezen... Toegevoegd na 2 minuten: Als er niets in Windows Life Messenger gebeurt begint de klok te lopen... Dus als het programma niets hoeft te doen... Dat is niet de muis en niet iets anders, het is de idle-time...

MSN/live messenger kijkt heel eenvoudig naar muis, toetsenbord en equivalente apparaten. Als ze gebruikt worden concludeert het programma dat je achter je computer zit.. Als er een tijd lang geen gebruikersinvoer is (dus geen muis en/of toetsenbord activiteit) op de computer, concludeert het programma dat je niet achter je computer zit. De tijd die verstreken moet zijn voordat MSN mag concluderen dat je niet achter je PC zit kan je zoals je zelf al aangeeft zelf instellen. Het staat je natuurlijk vrij om zelf in te stellen dat je afwezig of bezet bent of je messenger zo in te stellen dat het bij aanmelden automatisch 'afwezig' oid aangeeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100