Hoe kan het dat mijn internet hangt of niet wil opstarten?

Ik heb er weinig verstand van dus aub niet aankomen met moeilijke programma's die ik moet downloaden of dingen wijzigen. Maar ik heb dus vaak dat als ik internet opstart, hij al blijft hangen vóór ik nog op de startpagina ben. Ook kan ik dan niet meer afsluiten met het kruisje. Ik moet echt naar taakbeheer en dan programma beeindigen. Ik krijg dan een melding dat het programma (internet) niet reageert en er wordt naar een oplossing gezocht (die ik nu nog niet weet). Hetzelfde geldt als ik al op een pagina zit en ineens blijft hangen. Hoe kan ik dit verhelpen?? Antwoorden aub in Jip en Janneke-taal :)

Toegevoegd na 7 minuten:
PS. Mij vriend zit met zijn laptop op dezelfde verbinding (of hoe dat heet) en heeft nergens last van. Mijn virusscanner draait elke dag en ik heb geen virussen. Nou kan ik wel de hersteldatum terugzetten (jaja. dat weet ik nog wel) maar dan ben ik dus ook alle updates en alles kwijt dus dat is geen optie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb er zelf niet zo heel erg veel verstand van, maar wel dat mijn internet soms helemaal niet op wil starten. Wat dan nog wel eens wil helpen is om de modem opnieuw op te starten. Gewoon even de stekker eruit trekken en een paar minuten later er weer indoen. Dit was ook een tip van Ziggo toendertijd en dat helpt bij mij wel vaak, mits de server echt platligt. Toegevoegd na 32 minuten: Zie ook mijn reactie op muts52

Hey Sasha,ik denk dat je de computer even naar de reparateur moet brengen om te laten opschonen.Je kunt ook het onderstaande even proberen;(schrijf dit ff op)klik op Start en klik dan op Programma en klik dan op Bureau-accessoires en klik op Systeemwerkset...klik dan op Schijfopruiming en klik verwijderen aan(het scherm geeft info door) heb je dit gedaan ga dan weer naar Start...Programma...Bureau-accessoires en klik op Schijfdefragmentatie en klik op Defragmenteren...dit kan een tijdje duren maar het scherm geeft aan als het klaar is..Na dit alles je computer opnieuw opstarten....probeer het eens...

Er zijn 3 keuzes. 1. Je kunt gebruik maken van Mozilla Firefox om mee te internetten icm fasterfox. 2. De pc zit vol met spyware en daarvoor moet je dingen installeren om het te testen: Link1 3. De pc moet worden opgeschoond: Link2 Het is te veel om het hier uitgelegd te krijgen voor mij ;) Toegevoegd na 1 minuut: p.s. er zijn virusscanners die wel draaien, maar pas virussen detecteren als er handmatig wordt gescand. Spyware wordt door veel virusscanners niet ontdekt.

Bronnen:
http://antivirus.startpagina.nl/prikbord/4...
http://www.microsoft.com/netherlands/onder...

Ik wil je de mogelijkheid geven verbinding te maken zonder windows te gebruiken. Daarvoor is een Linux LiveCD erg handig link 1: Distrowatch link 2: een simpele uitleg voor Nero link 3: download een LiveLinux CD L1: hier vind je veel Linux distros - meestal gratis L2: een beetje uitleg over hoe je een LiveCD maakt L3: de LiveCD Puppy L3: plak deze regel in de adresbalk van je browser of laat deze downloaden door een vriend en brand deze als mogelijk. zodra de CD klaar is kun je deze in je CD-tray leggen en de PC herstarten nadat het bureaublad verschijnt kun je iceweasel starten en kijken of je internet hebt. Lukt dit niet - dan ligt het waarschijnlijk aan hardware (netwerk-kaart) van je pc Deze tip is niet heilig als iemand al een goed werkende LiveCD voor je heeft is die te prefereren.

Bronnen:
>...
http://distrowatch.com/
http://herauthon.nl/faq/nero-howto1

doe eens twee dingen: 1. trek je internet kabeltje er even uit en zet hem daarna er weer in 2. In je internet browser ga naar internetoptions en maak opstartpagina blank Het lijkt n.l. wel of de opstartpagina is overgenomen. Die truc haalt zelfs MS soms uit.

Dit komt doordat je de eigenschappen van de snelkoppeling van IE hebt opgevraagd. Ga in IE naar extra>internet opties>geavanceerd> en kies hier de optie opnieuw instellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100