hoeveel procent van alle websites wordt via een zoekmachine bereikt?

De meeste mensen komen op verschillende sites doordat ze hiernaar verwezen worden door een zoekmachine (bijvoorbeeld Google). Hoe veel procent van de 'zoekende mensen' komt nou op de door hun gewenste site terecht met behulp van een zoekmachine?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kan je nooit antwoord op geven. Als je zoekt op banaan, maar je wilt een afbeelding van een appel kom je er nooit. Je moet dus wel goed kunnen zoeken. Als je goed kan zoeken zou iedereen bij de gewenste site kunnen komen.

Websites houden zelf bij waar de bezoekers vandaan komen, nl in de logfiles van de webserver. Indien dit bezoek via een zoekmachine is "gestuurd", wordt ook vastgelegd waar de bezoeker bij de zoekmachine op gezocht heeft. Of bezochte website ook de gewenste site is, dat weet uiteraard alleen de bezoeker zelf.... Dus per website of webserver is goed na te gaan hoeveel procent van alle bezoekers via een zoekmachine binnenkomt. Maar in het algemeen is dat percentage niet vast te stellen, laat staan of het "de gewenste site is".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100