HELP! Ik krijg geen verbinding met internet op 1 van mijn laptops. Waar ligt dit aan?

Sinds deze maand heb ik internet van Online waarop mijn laptop het prima doen (Windows 7). Echter de laptop van mijn vriendin (Windows XP) heeft geen verbinding met het internet.
De laptop ziet het netwerk en ik kan er ook verbinding mee maken (WIFI) d.m.v. het inloggen via de WPA2-PSK beveiliging. Dus hij is verbonden met de router alleen is er geen verbinding met het internet.
"Gewoon" met de kabel verbinden werkt ook niet, levert exact dezelfde situatie op.

Volgens mij heeft de laptop in het begin wel een korte tijd verbinding gehad met het internet.

Wat heb ik geprobeerd:
- De naam van het netwerk veranderd (had op internet gelezen dat dit eventueel problemen op zou kunnen leveren)
- Type beveiliging veranderd naar WEB (geen effect dus weer teruggezet naar WPA2-PSK)
- Instellingen van de router bekeken of er nog op een andere manier beveiligd wordt, bijvoorbeeld selectie op MAC-adres (dit is niet het geval)
- uiteraard de standaard probleemoplosser van windows gedraaid, "neem contact op met uw netwerkbeheerder"


De laptop heeft in het verleden gewoon elke dag verbinding gehad met een andere internet verbinding (veranderd door verhuizing)
De laptop komt uit Polen en heeft ook de Poolse versie van Windows, maar ik denk dat dit niet van invloed zal zijn.

WAAR ZIT MIJN PROBLEEM, WIE KAN MIJ HELPEN?????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kijk eerst even hier naar start uitvoeren cmd zwart venstertje type daarin ipconfig en kijk welk ip adres je daar krijgt ? als het begint met 192 dan is je verbinding ok probeer dan deze start de laptop op in veilige modus met netwerkverbinding. en kijk of je dan internet hebt als het niet draadloos is dan via kabel als het dan wel lukt dan zit er een programma in de weg geen idee welke maar wellicht moet je wat opruimen in toolbars etc Als je geen verbinding hebt wellicht is je netwerkaart niet ingesteld op een dhcp server ? kijk eens of je niet op een vast ip zit kan me voorstellen dat als de laptop uit Polen komt dat hij op een vast ip staat. Zet eventueel de server op DHCP dus automatisch adres toewijzen ? Herinstalleer eventuele je draadloze netwerk kaart door hem in apparatenbeheer te verwijderen en opnieuw opstarten dat verwijderd eventueel verkeerde settings en zet je kaart vanzelf op dhcp succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100