Hoe weet ik of een afbeelding 'vrij' is om te gebruiken op wikipedia?

Ik vind het moeilijk om te zien wanneer er copyright op een afbeelding zit en wanneer niet. Hoe kan ik dit zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kun je zien als er een soort van c in de afbeelding staat. Toegevoegd na 44 seconden: Voor alle duidelijkheid: copyright is hetzelfde als auteursrecht maar copyright is geen 'right to copy' of anders gezegd: kopierecht houdt geen onbeperkt recht om te kopiëren in, hetgeen de Chinezen wel een wordt verweten. Ook bestaat er een woordspeling 'copyleft' met bijbehorend logo

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Wat_is_copyright

Bron wikipedia zelf;Voor alle afbeeldingen op Wikipedia geldt dat de maker toestemming moet hebben gegeven voor verspreiding, wijziging en commercieel gebruik van de afbeelding. De afbeelding kan op deze manier gebruikt worden onder de GNU-licentie voor vrije documentatie, de licentie waaronder Wikipedia beschikbaar wordt gesteld. Als de rechthebbende een licentie heeft afgegeven dient u de tekst ervan op de afbeeldingspagina plaatsen of laat u bij voorkeur de toestemming archiveren. Niet te controleren licenties worden gezien als niet verstrekt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Bel...

Op elk uniek werk zit copyright of het er nou bij staat of niet. Alleen als er bij vermeld staat dat je iets mag kopieëren is het toegestaan. Bovengenoemde geldt voor Nederland, in veel andere landen gelden er andere regels. Als je niet zeker weer of je de afbeelding mag gebruiken of als het bij de afbeelding niet duidelijk vermeld staat kan je contact opnemen met Mediawiki (eigenaar Wikipedia).

Je kan proberen de afbeelding op te slaan en dan naar google gaan en de afbeelding naar het zoek-vak te slepen. Als er veel zijn mag het volgens mij wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100