Hoeveel procent van Wikipedia is fout?

Dit zou steekproefgewijs te meten moeten zijn....

Weet jij het antwoord?

/2500

In zo'n 0,00032% van de zinnen staat een ernstige fout. Toegevoegd na 1 minuut: Da's natuurlijk maar een schatting :). Enfin, bij een gelijktijdige controle die een keer is uitgevoerd, bleek dat er iets meer fouten in Wikipedia zaten dan bij Encyclopedia Brittanica. Toegevoegd na 13 minuten: Ze hadden vantevoren een aantal onderwerpen opgeschreven en die toen door wetenschappers laten onderzoeken. Enfin, omdat Wikipedia gratis te raadplegen is, is daar de prijs/prestatie-verhouding veel beter. En niet te vergeten dat Wikipedia vele malen groter is dan 'ouderwetse' encyclopediën.

wat beschouw je als fout? Als Wiki iets overneemt van een ander site,die niet objectief is, zijn ze niet kritisch genoeg geweest, maar om dan van fout te spreken wil ik niet zeggen.

Zie ook: http://www.goeievraag.nl/vraag/wikipedia-wel-informatie-waarvan-zeker.20789 Toegevoegd na 1 minuut: Je zou evengoed kunnen vragen: "hoeveel procent van de Encyclopedia Brittanica is fout ?"

Na de foutieve weergaven die ik op wiki heb gezien schat ik zo'n 17 á 18 procent... En daarbij komt dat erg veel maar eenzijdig belicht is...

13 % van de artikels heeft errors: http://askville.amazon.com/percentage-Wikipedia-erroneous/AnswerViewer.do?requestId=1812879 http://wikiangela.com/blog/wikipedia-vandalism-study/ Toegevoegd na 3 minuten: Hoe betrouwbaar is wikipedia: http://www.denieuwereporter.nl/2005/12/hoe-betrouwbaar-is-wikipedia/#

Bronnen:
askville.amazon.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100