Mijn pc is erg langzaam, hoe kan ik dit verhelpen?

Mijn pc is windows vista en is erg langzaam, vooral met internet. Hoe kan ik dit verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het beste eerst onnodige bestanden/programma's verwijderen, daarna schijfopruiming er doorheen, daarna doe je schijfdefragmentatie, en dat doe je 2x per maand Dan houdt je je pc/laptop snel. Bovendien is het handig elke maand een volledige scan te doen met je antivirus-systeem, zodat de optie virus is uitgesloten.

Bronnen:
Leve mezelf!

Als het een nieuw verschijnsel is is er kans dat je een virus of spyware hebt geinstalleerd. Een virusscanner (eventueel online, zie bron) kan helpen. Waarschijnlijker is dat je gewoon zoveel 'handige' programma's hebt geinstalleerd dat er nauwelijks geheugen meer vrij is. Voor beide gevallen helpt een nieuwe installatie van windows en alleen de programma's die je echt gebruikt. Maak wel eerst een back-up!

Bronnen:
http://housecall.trendmicro.com/

Google Chrome downloaden, Windows 7 er op zetten, nieuwe computer kopen....

schijf leeg maken en defragmenteren

Software die je niet meer gebruikt verwijderen, internet explorer cache legen, het programma ccleaner gebruiken, defragmenteren.

Bronnen:
http://www.ictsoftware.info/beveiliging/9-...

Dat je pc traag is is een van de meeste voorkomende problemen die je ooit wel zult tegen komen maar de oorzaken daarvan zijn zo divers dat we daar echt niets van kunnen zeggen zo out of the blue misschien te weinig geheugen ? laat ik even aannemen dat je echt nix raar qua virussen malware ,scareware ,spyware etc etc op je pc hebt dat er eigenlijk niet op hoort probeer dan eens onderstaand programma te downloaden te installeren en te laten scannen en opruimen als hij daarna nog steeds traag blijft kan je eens een kijkje op de tweede link nemen

Bronnen:
http://teamviewer.hyves.nl/
http://www.iobit.com/nl/advancedsystemcarepro.html

defragmenteren- cc cleaner- software verwijderen wat je niet gebruikt

Probeer een je windows te Updaten naar Windows vista service pack 2 heb dat zelf gedaan en hij werkt nu veel beter Ook kan je Google chrome installeren daar mee kan je sneller surfen Firefox 4 is ook wel snel Heb zelf voor keur voor Firefox omdat ik vindt dat ze goede Adds hebben

formatteren is de beste oplossing

Hier heb je een link van Windows voor het optimaliseren van Windows Vista.

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100