Wat is de beste manier om iemand een aantal grote bestanden te sturen?

Ik wil iemand een paar grote bestanden sturen (zelf gemaakte films en foto´s). Ik ken programma´s zoals Rapidshare, Megaupload en YouSendIt. Het nadeel van deze sites is meestal:
- Maximale upload van 100Mb (ik moet een aantal groter dan 100Mb sturen (wel kleiner dan 300Mb).
- Als je geen premium account hebt dan mag je maar een beperkt aantal bestanden of bytes per dag downloaden.

Wie weet een goede oplossing hiervoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.transferbigfiles.com/

Misschien iets te voor de hand liggend en niet wat je zoekt, maar je zou het op een cd kunnen branden en per gewone post kunnen opsturen. Dat is althans wat ik in dit geval zou doen.

Gmail biedt veel opslagruimte. Maak een account aan bij Gmail. Stuur je bestanden per mail naar dat Gmail-account. Of, als je provider dat niet fijn vindt: maak een nieuw bericht in Gmail, hang daar je bestanden aan als blijlage, en sla dat bericht op in de Drafts, of Templates, of hoe Gmail het ook mag noemen. Dus de e-mail niet versturen, maar opslaan voor later gebruik. Vervolgens stuur je de inloggegevens van dat Gmail-account naar al je vrienden. Die kunnen dan inloggen, en de bestanden zelf ophalen.

Ik heb mijn vorige antwoord verwijderd, omdat dit geen oplossing was. Ik zien nu dat het om foto's en video gaat. Ik neem aan dat een foto niet meer is dan 8 MB en een videobestand ook kleiner is. Zou je dan niet moeten kijken naar online diensten zoals Myspace of de fotodienst rond Picasa online? Je kunt dan je foto's en video's online delen. In bijgaand artikel van Frankwatching staan de mogelijkheden van online sharing. Omdat de gratis providers vooral zullen knijpen en het om enorme bestanden gaat, moet je je ook afvragen of je een gratis of betaalde oplossing wil. De laatste zullen zeker kunnen wat jij wilt. Toegevoegd na 6 minuten: Ik heb even gekeken in mijn Picase Webalbum en ik mag er foto's van maximaal 25 GB in uploaden en films van maximaal 1 GB. Het voordeel van Picasa is dat het op je PC heel makkelijk is om alle bestanden te ordenen en dat je met een vinkje aangeeft welke fotot en video's in je webalbum komen. Via een uitnodiging kan je een beperkt aantal mensen toelaten die het materiaal er zelf af mogen halen.

Bronnen:
http://picasaweb.google.com/home
http://www.frankwatching.com/archive/2006/...
http://www.myspace.com/

Stuur het via MSN messenger, dat duurt wel lang, maar daar stuur je het direct zonder tussenkomst van een server.

Klinkt lullig, maar ik zou alles op een harde schijf copieren en die vervolgens per koerier laten bezorgen (of ik deed het zelf als het niet te ver weg was). Persoonlijke foto's en films versturen of opslaan online, vertrouw ik gewoon niet. Je legt al je privacy in andermans handen.

drop.io

Uploaden via Bittorrent en torrent naar mensen mailen. Toegevoegd na 1 minuut: Zipje met degelijk wachtwoord en er komt verder geen kip meer bij. Geef het een aantrekkelijke titel, filmtitel van nu bijvoorbeeld, en je kunt het nog sneller laten downloaden ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100