Kan je bij wisseling internetprovider je e-mail adres behouden?

Net zoals je je mobiele telefoonnummer kan behouden bij wisseling van provider? Het feit dat het (volgens mij) nog niet kan weerhoudt mij om te gaan shoppen aan het einde van mijn jaarcontract.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het door de provider geleverde e-mailadres eindigt met de naam van de provider. Dat kan niet anders. Alle mail die naar watdanook@chello.nl wordt gestuurd, komt op de mailcomputers van chello terecht - zo steekt het Internet nu eenmaal in elkaar. Ga jij naar ziggo, dan krijg je dus een nieuw adres in de vorm ietsanders@ziggo.nl . Wil je dat niet, dan moet je nu eenmalig een eigen adres nemen. Dat kan bij Hotmail, Gmail, Yahoo, en nog een paar aanbieders. Vele zijn gratis, soms betaal je iets in ruil voor extra mogelijkheden. Zo'n soort adres blijft bestaan, ook als jij van provider verandert. Tenminste - zolang Hotmail, Gmail, Yahoo of waar je ook zit, hun diensten niet stopzetten. Daar moet je dan op vertrouwen. Vertrouw je dat niet, en/of wil je een meer persoonlijk tintje geven aan je adres, dan kun je zelf een domein kopen. Een domein is dat wat achter de @ staat. Zo'n domein blijft bestaan zolang jij ervoor betaalt. Ook al gaat de tussenpersoon failliet waar je dat domein hebt gekocht, dan blijft je domein geregistreerd, en kun je, zodra de registratieperiode afloopt, dezelfde domeinnaam bij een andere tussenpersoon registreren. Je domeinnaam is onafhankelijk van je provider en van het e-mailadres dat je provider jou geeft. Een voorbeeld: je kunt bij een tussenpersoon het domein helemaalvanmij.nl kopen. Zit je nu bij Chello, dan laat je alle e-mail die naar ikke@helemaalvanmij.nl wordt gestuurd, automatisch doorsturen naar watdanook@chello.nl . Stap je over naar Ziggo, dan laat je de e-mail die naar ikke@helemaalvanmij.nl wordt gestuurd, doorsturen naar ietsanders@ziggo.nl . Zo'n domein kun je kopen bij een heleboel tussenpersonen. Ik laat het aan jou over om er een te kiezen. Om je op weg te helpen: een Nederlands bedrijf is Virtual Dynamix, een goedkoop Amerikaans bedrijf is DirectNic. Zie Bronnen.

Bronnen:
http://www.directnic.com/
http://www.vdx.nl/

Nee, stel je voor dat je naar chello overgaat terwijl je bij planet zit dan verandert alles achter het apenstaartje sowieso naar chello.nl

Nee, omdat je de naam van de provider gebruikt. Als je daar dus niet meer bij zit, ben je je e-mail meestal kwijt(soms niet). Dit voorkom je door een 'free mail' te gebruiken zoals hotmail of gmail.

Toen ik van provider wisselde kon ik gewoon mijn info@mijndomeinnaam.nl mee nemen... Maar zolang daar de naam van de provider staat gaat dit natuurlijk niet...

Als je even logisch nadenkt, is het simpel: nee, dat kan niet. Als je van Amsterdam naar Rotterdam verhuist, kun je je adres toch ook niet behouden?

Nee. Hoewel, ik heb 10 jaar geleden Chello de deur uit gedaan, en gebruik mijn Chello mailadres nog steeds. Maar dat komt door die knoeiers bij Chello.

Als eerder vermeld kun je een gmail account nemen. Het handige daarvan is dat je in dat account, als een soort mail-programma dus, al je andere email accounts kunt opnemen. Al je post bij elkaar! Van je prive, je werk, je provider, alles. Met mogelijkheden van labels zodat je ze niet door elkaar haalt. En als je antwoord op die mail, dan denkt de ontvanger dat je je dat betreffende account gebruikt waar het heen werd gestuurd. En, je gmail kun je OVERAL bij...bij AL je mailaccounts dus. Is ideaal. Ik gebruik op mijn thuis PC niet eens meer een mailprogramma, alleen en uitsluitend gmail, omdat het zoveel meer functionaliteit bied dan wel programma dan ook. Maar als je dat toch wilt kan dat ook, je gmail uitlezen met POP, je eigen mailprogramma. Dan blijft thuis alles hetzelfde maar kun je elders (op je werk, bij je oma, in een internetcafe) via gmail WEL AL je mail bekijken. Ook alle mail in het archief. Als je maar wel goed weer uitlogt:) dan is het echt heel veilig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100