Is je IP-adres afhankelijk van je computer of van je internetverbinding?

Als je met dezelfde laptop thuis internet en op school, heb je dan bij beide een ander ip-adres of hetzelfde? En als je in 1 huis 1 internetabonnement hebt en dat samen deelt via een router, heeft iedere persoon dan hetzelfde IP-adres of een eigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft te maken met wáár je bent. Dus als je bijvoorbeeld thuis bent met je laptop is je IP anders dan als je op school zit!

Het IP-adres is het nummer van de aansluiting. Dus als thuis meerdere pc's aangesloten zijn, hebben die hetzelfde IP-nummer.

Aan iedere internetverbinding zit een IP-adres vast. Als je thuis een internetverbinding hebt, heb je dus ook een ip-adres. Ook al heb je meerdere computers. Wanneer je met je laptop ergens anders werkt, dan heb je te maken met het ip-adres van die internetverbinding.

een ip adres is afhankelijk van de verbinding. ga je met je computer op een ander netwerk zitten dan krijg je een ander ip adres. een ip adres is een soort postcode. een website opvragen kan je vergelijken met het opvragen van een paketje (het paketje is dan de website). jij doet een aanvraag naar een server (brief verzenden). er moet wel bekend zijn waar deze brief vandaan komt om een antwoord terug te sturen, vandaar het ip adres. thuis komt dit paketje aan bij een modem welke het doorstuurt naar de computer of router. heb je er een router tussen zitten dan krijg je een soort sub adres. net zoals huisnummers er a,b,c enz achter kunnen hebben. ga je met je computer ergens anders zitten dan verandert dus je adres. een ip-adres kan je dus vergelijken met een huis-adres. je MAC adres is wel afhankelijk van je computer.

Je ip-adres is afhankelijk van het netwerk waarin je komt te zitten. Thuis en op school zijn verschillende netwerken en het zou pure toeval zijn als je daarbij hetzelfde ip-adres kunt gebruiken. Een ip-adres wordt niet uitgegeven op persoon, hooguit op computer, maar vaak is het of dynamisch of een vast ip-adres.

Er zijn 2 ip-adressen: 1) Een intern ip-adres, welke je computer heeft, en welke het model/router gebruikt jouw computer te vinden binnen het netwerk. 2) Een extern ip-adres, welke de internet verbinding heeft. Deze word gebruikt om jouw modem te vinden. Het externe ip-adress staat vaak vast, maar heel soms wil deze nog wel eens wijzigen per internet verbinding. Het interne ip-adress kan je op je computer instellen. Dit kan je zo instellen dat het modem/router er een aan je computer toekent, of dat je er zelf een kiest voor je computer. Wanneer je er zelf een kiest moet je wel zeker weten dat je de goede instellingen hebt voor de locatie waar je bent (thuis / school ), dit kan namelijk wel eens verschillen en twee computers mogen natuurlijk nooit hetzelfde adres hebben. Een autmatisch intern IP-Adres werk dan ook in de meeste gevallen het makkelijkst voor een computer welke je verplaatst. Even kort: Iedere persoon binnen een netwerk heeft een ander IP-adres. De internetverbinding heeft 1 ip-adress

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100