Welke router is goed voor mij?

Ik word er niet wijzer van als ik even Google, er zijn zoveel routers. Echt gigantisch veel.

Ik zal de huidige situatie uitleggen. Ik heb een modem, en een kabel die naar de router toe loopt. Vanuit die router gaat er een kabel naar mijn desktop.

De Macbook's zijn draadloos aangesloten.


Nu heb ik een Sitecom WL-114 router, en dit ding is dus echt prut, slecht bereik, en valt soms weg. Toe aan een nieuwe.

Ik zoek een router met een zéér groot bereik! Moet door dikke muren heen kunnen, moet simpel zijn dus geen modemfunctie ed. Gewoon een router die betrouwbaar is met een groot bereik!

Wie kent er zo een?

Toegevoegd na 29 minuten:
In het midden van het huis zetten weet ik, ik wil niet werken met versterkers.

Moet gewoon een betrouwbare router hebben.

Ik heb hele goede ervaringen met Fritz!Box 7170 in mijn vorige huis, die van XS4ALL, maar dat is een modem en router, heeft Fritz!Box ook die router maar dan zonder modemfunctie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij LinkSys en Cisco routers kun je zendvermogen instellen. Bij AVM/Fritz! doet de router dat zelf, maar die zijn ook niet de beste in draadloos. Wat een verbetering geeft, is je router centraal neerzetten/ophangen, zodat je een betere ontvangst in al je ruimtes hebt. Als alternatief zijn er netwerkadapters (Netgear, Devolo) die via je stopcontact werken; echt heel handig: eentje komt naast je router en de ander in de ruimte waar je het netwerk nodig hebt. Er zijn er bij die hebben een ingebouwd WiFi-punt, zodat je vandaar weer een goede ontvangst hebt.

Kan je niet draadloos net je modem? Als dat niet kan en je bent kpn klant kun je gewoon de helpdesk bellen en vragen om een modem met draadloze functie. Krijg je er gratis 1 toegestuurd. Als je wifi niet door de (te) dikke muren heen gaat kun je bij bijv een Mediamarkt een wifi versterker kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100