Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je naar Google Knol gaat, staat er een 'k' achter de link; waarom?

Ga maar naar knol.google.com, en dan komt er 'k' achter de link te staan. Niet een heel dringende vraag of zo, maar toch wil ik weten waarom ;)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Internet
729

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je een website intypt zoals http://knol.google.com dan kom je op een zogenaamde webserver terecht. De webserver wil echter jou een pagina laten zien. De webserver is ingedeeld in mappen met bestanden. Net zoals in Windows Verkenner.

Als je niets achter het adres intypt gaat de webserver de basis pagina laden die in de hoofdmap staat, bijvoorbeeld default.aspx. Deze pagina kan echter weer doorverwijzen naar een onderliggende map waarin ook een hoofdpagina in zit.

In jouw voorbeeld is de map onder de hoofmap K genoemd. Dat is door de webbouwer zo gemaakt. Als je http://knol.google.nl intypt dan stuurt de webserver je naar de basispagina in de map K. Het adres in de balk wordt dan http://knol.google.com/k
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dat komt omdat ze de indexpage zo genoemd hebben.

http://knol.google.com/k

Een keus van de programmeur van de website.
(Lees meer...)
AWM
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding