Hoe krijg ik een (ziggo) internet aansluiting werkend op een nieuwe laptop?

Mijn broer heeft een alles in 1 pakket van Ziggo. Alles werkt naar tevredenheid.
Zijn laptop is echter echt aan vervanging toe, sommige toetsen doen het haast niet meer en het bakkie is erg traag geworden.

Ik heb hem mijn oude laptop (Acer Travelmate) cadeau gedaan, deze is een stukkie nieuwer dan zijn eigen laptop

Nu leek het me heel simpel: Kabeltje uit oude laptop halen en in nieuwe laptop stoppen. Helaas, dat werkte niet.
In de handleiding hadden ze het over het installeren van het modem. Prima, alle aanwijzingen opgevolgd.
Resultaat: Ik kon op internet, maar zo gauw ik de USB-verbinding tussen de laptop en de modem verbrak, was het met de internetverbinding ook over.

Helpdesk van Ziggo aan de lijn gehad. Verbinding maar verbroken op het moment dat ze me wilden uitleggen wat een modem was.
Hele probleem op papier gezet en via het contact-formulier op hun website ingediend en hier de volgende reactie op gekregen:

"Als u de utp kabel in de nieuwe laptop stopt en daarna het modem een 10 seconden van de stroom reset dan moet er in principe daarna internet mogelijk zijn. Mocht er nog geen internet zijn dan kunt u kijken of de netwerkaart op de laptop wel ingeschakeld is.
Verder is het niet nodig software te installeren. Internet wordt op de meeste systemen automatisch geconfigureerd".

Ja, dat heb ik allemaal al geprobeerd. Heeft iemand hier ervaring met het wisselen van een laptop en het werkend krijgen van de verbinding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik snap die usb verbinding even niet ??? steek gewoon die netwerk kabel (utp !) in je laptop met usb heeft het nix te maken ziggo werkt volgens mij niet met die usb poort ? dus dat werkt niet dus ook niet installeren Gewoon die utp kabel er in laptop opstarten en surfen maar wellicht moet je wel even die usb toestaan weggooien en je router even 30 sec uit en dan weer aan doen.

Ik heb dus ook een alles in 1 pakket van Ziggo. Op mijn modem heb ik een draadloze router aangesloten, en ik heb nu draadloos internet door het hele huis. De router is gewoon simpel in te stellen, gewoon inloggen en netwerksleutel instellen, en internetten maar. Dat is wat ik adviseer.

Het is niet echt duidelijk wat de bedoeling is. Als ik bij mij de netwerkkabel eruit trekt, is de verbinding ook weg. En met wireless hoef je toch niet met een kabel aan de modem te hangen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100