Hoe heet mag een externe harde schijf worden, want met dit warme weer is hij heel heet als ik er aan kom. Best uitschakelen met dit warme weer?

Toegevoegd na 15 minuten:
Het gaat om een externe harde schijf die gekoppeld is aan een PC (dus niet aan een laptop) en de pc en externe harde schijf staan in een kamer

maar zelfs met dit warme weer geraakt de hitte niet weg, en vandaar waarschijnlijk dat alles opwarmt LOL....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is gunstig als de behuizing heet aanvoelt, want dan geeft de schijf goed zijn warmte af daaraan. Een te hoge temperatuur kan de levensduur van een schijf negatief beïnvloeden, maar ik zou me er niets van aantrekken.

Het beste is het uit te schakelen of binnenhouden. Bij mij wordt de laptop 90 graden en dan valt hij uit voordat hij het kookpunt berijkt. Ik neem aan dat dit ook voor externe harde schijven geldt. Wordt de laptop ook heet? Download Speedfan dat programma kan de laptop een beetje af laten koelen en laat zien hoe warm alles is. Toegevoegd na 41 seconden: bereikt* 8-) Toegevoegd na 1 uur: Het maakt niet uit of het aan een laptop of PC gekoppeld is. Ook een PC raakt oververhit en dat kan ook de harde schijf beinvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100