kan je een externe harde schijf loskoppelen zonder problemen?

ik heb pas een externe harde schijf gekocht vanwege ruimte tekort op mijn laptop en ik heb er nu een vrij grote game van ongeveer 90 GB op gedownload en ik wil graag weten of ik deze kan loskoppelen zonder dat ik problemen krijg met dat spel.

Alvast bedankt voor je tijd :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan prima, wel even rechtsonderin op veilig verwijderen drukken. Als je de game hebt geïnstalleerd op de externe schijf zal deze het natuurlijk niet doen zolang deze losgekoppeld is.

Je kunt niet loskoppelen zonder problemen. Je dient eerst de schijf te dismounten, dus melden aan het systeem dat de schijf gaat loskoppelen binnen een 5 minuten, dan heeft het systeem de kans om de lees en schrijf buffers leegt te maken. Sorry, ik weet geen goed Nederlands woord voor dismounten. Ik zou mijn OpenVMS handboeken moet afstoffen om te kijken of daar een goed Nederlands woord in staat voor dat begrip. Ik geloof dat windows het "veilig verwijderen van USB en andere verwijderbare HD'en" noemt, maar ik ken het als dismounten. Letterlijk is het afstijgen of afspannen. En dan heb het over een paard span je af van de wagen. En je moet eerst de paard en wagen stoppen, dan pas kun je het paard afspannen om voor een andere wagen te zetten. Ook een batterij in een laptop moet op een veilige manier verwijderen anders stoppen je applicaties.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100