Hoe gebruik ik één toetsenbord en één muis op twee computers?

Ik heb een desktop en een laptop. Beide wil ik gebruiken met hetzelfde toetsenbord, dezelfde muis, en hetzelfde beeldscherm.

Voor het beeldscherm is het eenvoudig: ik heb de desktop via DVI op het beeldscherm aangesloten, en de laptop via VGA. Op het beeldscherm zit een 'source'-knop, waarmee ik heel eenvoudig kan omschakelen tussen desktop en laptop.

Muis en toetsenbord (beide USB) moet ik nu steeds ompluggen.

Ik zoek een apparaatje waar ik mijn ene muis en mijn ene toetsenbord op kan aansluiten. Van dat apparaatje gaan kabeltjes naar de desktop, en kabeltjes naar de laptop. Via een knop op het apparaatje wil ik dan kiezen op de muis en het toetsenbord met de desktop of met de laptop verbonden zijn.

Bestaat zo'n apparaatje (vast wel)? Hoe heet het, en waar kan ik het kopen?

Bij-vraag: zijn er dingen waar ik op moet letten bij de keuze van zo'n apparaatje?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik "Teamviewer" andere "Bedien uw PC op afstand software als: "VNC", "PC anyware" Die maken ook je extra monitor overbodig. Toegevoegd na 1 minuut: Wil je het met een 'Schakelaar" doen dan kun je het beste op zoek naar een "KVM-switch" (KVM = Keyboard Video en Muis) Toegevoegd na 2 minuten: https://tweakers.net/categorie/567/kvm-switches/producten/

Bronnen:
https://www.realvnc.com
https://www.symantec.com/pcanywhere
https://www.teamviewer.com/nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100