Wat te doen als USB stick niet meer wordt herkend (de behuizing wel maar de schijf zelf niet)?

Hallo allen,

Mijn USB-stick wordt opeens niet meer herkend: hij maakt geluid als ik hem in USB poort steek en er brandt licht, maar hij verschijnt niet als map.

In een andere laptop verschijnt hij wél als map, maar dan heeft de schijf niet de juiste grootte en hij opent hem niet. (En er wordt vermeld dat hij geheel leeg is, wat zeer zeker niet het geval is.)

Wanneer ik naar apparatenbeheer ga, zie ik de stick wel, op beide laptops (dus ook op de laptop waar de map niét verschijnt).
Maar misschien zie ik niet zozeer de schijf zelf, maar de behuizing..?

Als iemand tips of ideeën heeft; heel graag!

Alvast bedankt,
GM

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan zijn dat de usb stick een schijf letter krijgt die al is vergeven of geen schijfletter krijgt . heel soms gebeurd dit. druk met rechtermuisknop in verkenner op deze pc en druk op beheren Ga dan naar schijfbeheer Zie je daar je usb stick wel staan ? Zoja geef de usb stick een letter door met rechtermuisknop erop te klikken en dan stationsletter en paden wijzigen te klikken

Het kan zijn dat je usb-stick defect is. Stop de stick in de andere laptop, waar deze wel verschijnt als map. Open "Deze Computer" en rechtsklik op het icoon "Verwisselbare Schijf". Kies vervolgens "Eigenschappen". Klik op het tabblad Hulpprogramma's. Klik op de knop "Nu Controleren". Vink zowel de hokjes "Automatisch fouten in het bestandssysteem repareren" als "Scannen op en repareren van beschadigde sectoren" aan. Klik op "Start". Alternatief 1 Probeer met Recuva de bestanden terug te halen. https://www.piriform.com/recuva/download Alternatief 2 Probeer met Easeus Data Recovery de bestanden terug te halen met de proefversie. http://www.easeus.com/data-recovery-software/

Bronnen:
http://nl.wikihow.com/Een-USB-stick-repareren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100