Wat precies is een "Kindle"? wat zijn de mogelijkheden in vergelijking met een computer?

"Ik heb een Kindle, kan er mee online, maar niet mailen" werd mij verteld, maar wat kan je nou wel met een Kindle en is het een vervanging voor een computer?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik ben weer wijzer :-))
Hartelijk dank voor de vele reacties en antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Kindle is een E-reader, een apparaat dat er uit ziet als een tablet, maar als belangrijkste functie heeft dat je er boeken op kunt lezen. Het leest veel prettiger dan een tablet. In Nederland wordt de Sony Reader veel meer gebruikt en Nederlandse sites gebruiken als formaat het meeste epub. Kindle gebruikt 'azw', wat lijkt op mobi. Het is dus een merk E-reader met zijn eigen systeem, verkocht door Amazon, waardoor het lastig is om boeken van het ene systeem (programma) te lezen op een ander systeem. Sommige E-readers hebben extra toevoegingen, zoals een internetaansluiting om boeken mee te kunnen downloaden, maar het is beslist geen vervanging voor een computer of een tablet.

Alle Kindles zijn E-readers. Apparaten met vaak een zwart-wit E-ink beeldscherm om zo E-books te kunnen lezen (PDF, AZW3 en heel belangrijk juist geen EPUB). Afhankelijk van het model zitten er apps op die e-mail en webbrowsen mogelijk maken, naast andere dingen. Het is geen vervanging van een computer, althans niet als je iets anders wil dan de hele beperkte mogelijkheden van een E-reader. Dan is een tablet (of smartphone) een logischere keuze. Een filmpje afspelen valt al snel buiten het bereik van een E-reader. Toegevoegd na 3 minuten: Mensen hebben een E-reader naast hun tablet of laptop omdat een E-reader rustiger leest en minder batterij eet. De mogelijkheden zijn dus bewust beperkt. Meer mogelijkheden betekent een zwaardere CPU, een feller kleurenscherm die dan weer de batterijduur en leeseigenschappen teniet doen. Toegevoegd na 5 minuten: Kindle Fire e-mail set up: http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201729940 Toegevoegd na 13 minuten: Mocht je een Kindle Fire (HD) hebben, dan is dat meer vergelijkbaar met een tablet. Kleurenscherm, Android, apps(mail) enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100