Zijn er ook ook laptops/pc's die een USB uitgang hebben?

Ik weet niet zeker maar laptop's en PC's en hebben normaal gesproken toch alleen USB ingangen om externe apparaten aan te sluiten en geen USB uitgangen? Bijvoorbeeld om je laptop te kunnen aansluiten aan je pc zodat je bij schijven van je laptop kan komen? Bestaat dat überhaupt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat hebben ze allemaal. USB is zowel in- als uitgang. Je computer stuurt bijvoorbeeld commando's naar je stickie welke gevens hij wil hebben. En natuurlijk schrijft de computer naar je stickie. En dat geldt voor alle andere apparaten, zoals printer, camera, muis, toetsenbord, etc. Wat je er ook maar op aan wilt sluiten. Het geldt in zekere zin ook voor laptop en pc. Met de volgende beperkingen: Eén van de twee moet master spelen, en de andere slave. Hetgeen tot uitdrukking komt in twee verschillende connectors. Verder moet er op beiden een programma draaien dat op de juiste wijze communiceert.

Je wilt graag met een computer met Windows als besturingssysteem de harde schijf van een andere computer met Windows lezen en schrijven, net als een usb-stick. De harde schijf van de computer die je wilt gebruiken moet dan door de andere computer worden gezien als opslagmedium. Dit noem je in computertermen een mass storage device. Naar mijn weten is dat niet mogelijk. Je kunt wel een harddisk delen in een netwerk met de andere computer. Dat geeft ongeveer hetzelfde effect. Zorg daartoe dat beide computers deel uitmaken van hetzelfde netwerk, klik in de Verkenner met de rechter muistoets op de c-schijf en kies voor delen.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/USB_mass_sto...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100