Ik ben (waarschijnlijk door water) enkele bestanden van mijn USB drive kwijt. Kan ik ze nog terugkrijgen?

Iemand had vrijdag een kan thee over mijn tas geflikkerd, en zo erg leek het niet dus ik heb alle vochtige pasjes/papieren/hoesjes en losse dingetjes even een nachtje laten drogen.

Nu wil ik een bestand te openen vanaf mijn stick (die ook in mijn tas zat) maar als ik hem in de computer steek, zegt ie dat er fouten zijn gevonden. Van de zeven mapjes zijn uiteraard de drie belangrijkste verdwenen (terwijl die net nog zichtbaar waren, maar niet geopend konden worden) - is er nog een manier om deze terug te krijgen? Ligt het eerder aan dat er nog vocht in het apparaatje zit, of zouden er permanent mechanismes zijn beschadigd, en zo ja - staan enkele bestanden dan met wat geluk niet nog in het cache van mijn PC?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

helaas ik geen je weinig hoop als het om de usb gaat misschien dat recuva nog iets voor je kan betekenen? Als het goed is heb je de bestanden toch gekopieerd van de pc naar de usb ? lijkt mij dat die daar nog gewoon staan ? als je ze hebt verplaats (geknipt en geplakt naar usb) en niet gekopieerd dan weet ik ook niet of recuva uitvoeren op de pc zal helpen maar de kans is er wel dat je ze op die manier nog terug kan vinden. Als je de bestanden alleen op usb had tijdens bewerking en niet op de hd dan geef ik je weinig hoop en de cache is helaas pindakaas als de pc uit is dan is alles weg maar misschien gebruik je onedrive met office ? dan zal het vast nog in de cloud staan

Bronnen:
https://www.piriform.com/recuva

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100