Waar vindt je het internet bij een desktop?

Ik heb op mijn desktop al een tijdje het probleem dat hij internet vindt maar hij kan er nooit verbinding meemaken. Er staat altijd een uitroepteken bij. Nu dacht ik eens die bak op te vijzen om te kijken of er geen probleem is met het internetonderdeel.

Nu is mijn vraag: Waar vindt je dat onderdeel in die bak waarmee het internet ontvangen wordt? Of zit dat ergens anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je desktop internet vindt, maar geen verbinding krijgt, kan het zijn dat je je kabel niet goed met je router verbonden hebt. Het kan ook zijn dat je draadloos internet hebt. Dan zou je achter op je pc een antenne moeten zien. Heb je het over een laptop, dan is er meestal geen antenne. Heb je het over WiFi (draadloos internet) en je krijgt geen verbinding, moet je op het icoontje van je internet klikken (daar waar de uitroeptekens bij staan) en als het goed is, zou je een keuze moeten krijgen tussen de verschillende aanknooppunten van je internet. In je woning moet je een router hebben staan. Of die van jezelf is of een gemeenschappelijke, maakt niet veel uit. In ieder geval zul je een paswoord (oftewel toegangscode) moeten hebben om verbinding te kunnen maken met die router. Als dat lukt, pas dan heb je internet. Het onderdeel in de bak dat jij zoekt is een netwerkkaart. Die zijn of opgestoken op het moederbord van je pc, of ze zijn geïntegreerd op je moederbord van je pc of laptop. In ieder geval heb je er niet zoveel aan daar naar te gaan zoeken. Kijk bij een pc naar een antenne, bij een laptop zul je die niet vinden. Mocht je geen hebben, dan kun je alsnog een toevoegen op je pc en ook op je laptop. Je kunt een USB netwerkkaart kopen, die je in een USB poort van je pc of laptop steekt. Daarmee kun je ook internet ontvangen (wel met inloggen op een router). Dan geldt hetzelfde als ik eerder beschreven heb. Wat echter ook jou probleem kan zijn, is dat je de juiste drijvers niet geïnstalleerd hebt. (Daar wijzen de uitroeptekens naar: er is iets mis). Dan zou je moeten kijken welk merk netwerkkaart je hebt. Heb je de mogelijkheid je netwerkkaart met een kabel aan je router te verbinden, kun je dan zo op het internet komen. Dat werkt meestal wel. Dan kun je op de website van je pc-merk gaan en de drijvers voor je netwerk downloaden. Toegevoegd na 7 minuten: Trouwens, hoe heb je deze mail kunnen schrijven? Waarmee had je internetverbinding? Via je telefoon - WiFi of via je telefoonprovider?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100