Is een I7 met 8GB beter dan een I5 met 16GB?

Ik ben opzoek naar een computer waar ik moeiteloos mee kan video editen en gameplay kan opnemen, nu heb ik een paar computers gezien en zag dat er soms nog wel is een groot verschil qua prijs zit tussen een I5 en I7. Daarom vroeg ik me af is een I7 met 8GB echt beter dan een I5 met 16GB?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een sterke i5 processor hebt met 16gb RAM kun je aardig games opnemen, als je een goede videokaart hebt. Dat geldt ook voor de i7 processor (met 8gb RAM). Ik denk niet dat je met games opnemen 16gb RAM nodig hebt en ik zou ook wat focussen op een videokaart (eentje die niet in het moederbord zit). Het antwoord op je vraag is nee, maar ook niet per se slechter. Als je een keuze maakt zou ik voor de i5 met 16gb RAM (of iets minder) gaan en een goede videokaart.

Dit is afhankelijk van de betreffende i5 en i7. Maar als de i7 inderdaad sneller is, dan zou ik gewoon die nemen en daar geheugen bij prikken.

Ik heb een i5 en 12 gb geheugen. Een (nog steeds) goede videokaart van ATI - AMD Radeon HD 6900 - en de prestaties zijn prima hoor. Dus mijn advies: beter een iets "mindere" CPU, maar meer geld gestoken in geheugen - hoeft nou echt geen 16 GB te zijn en vooral een goede grafische kaart.

Zoals traveljack2011 al zegt. Genoeg geheugen en een geode grafische kaart. Zeker omdat de i5 en i7 redelijk dicht bij elkaar zitten qua performance.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100