Kan het kwaad als de cpu van een laptop 100 graden wordt?

Tot nu toe blijft hij het gewoon doen,maar wat valt er op langere termijn te verwachten?
Als ik helemaal niks doe,blijft de temperatuur op 83 graden steken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is veel te warm. Probeer eens de stofzuiger op alle ventilatiegaten van je laptop te zetten. Meestal helpt dat om het meeste stof eruit te krijgen.

Dat klinkt niet gezond. AMD proccesoren gaan max tot zo'n 85 graden, Intel 20 graden lager. Wellicht is er iets mis met de koeling. Ik zou het zeker even nakijken voordat het systeem defect raakt.

Het is wel aan de hoge kant het zou rond de 60 graden moeten zijn bij normaal gebruik als ik me niet vergis, de reden hiervoor is vast dat je de laptop op schoot neemt en daardoor niet goed de warmte kwijt kan.

Het is op lange termijn zeker niet goed dat een cpu te heet wordt. Slijtage is bij hoge temapartuur hoger. Een tip: kijk of openingen en fans niet geblokkerd worden door stof of iets anders. Als er zich stof in je laptop bevind dan deze verwijderen. Het kan zelfs gebeuren dat het zo heet wordt dat isolatiemateriaal smeld en de stof vlam vat.

90 graden is wel het max wat ik toelaat met een AMD en 100 graden dan gaat gaat de lpatop zelf naar verbrand plastic ruiken De koeling goed schoon maken eventueel kun je ook een extra koeling aanschaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100