Mijn router werkt thuis niet maar ergens anders wel. Hoe kan dit?

or ‘ik ben een paar dagen weg geweest en toen ik thuis kwam ontvingen mijn laptop en telefoon geen wifi-signaal meer. hen een andere router geprobeerd, maar die werkt ook niet. ik ben met beide routers naar een computerzaak gegaan en daar werkten ze allebei wel. iemand een idee waarom mijn beide routers thuis geen signaal uitzenden maar ergens anders wel?’

Weet jij het antwoord?

/2500

De wifi routers van tegenwoordig zijn zoveel in gebruik, dan alle kanalen lokaal in gebruik zijn. Dus het lijkt er op dat de buren zo vriendelijk zijn geweest om de periode dat jullie weg waren een extra wifi router neer te zetten, deze heeft de vrije kanaal op gebruik genomen en nu zijn jullie weer terug en zit de hele lucht vol met wifi kanalen. En dat kanaal waar jullie vroeger over uitzenden is niet meer vrij. Dit is uit te test door de laptop en/of gsm te laten kijken naar alle wifi signalen die er zijn en als alle wifi-routers zeer goede signaal sterkte hebben en er erg veel zijn, dan is dit het probleem. De oplossing hiervoor is niet simpel. En vereist een tactiek van samenwerken met de buren ivm dat elke buur zijn eigen prive kanaal heeft. Als je het oplost door het signaal van de wifi router te versterken dan start je een oorlog die niemand kan winnen. Kortom waarschijnlijk is dit een probleem die alleen lokaal in de buurt opgelost kan worden en zit de oplossing niet in een andere router te kopen of te gaan gebruiken. Overgaan op andere kanalen of brandbreedtes die wel vrij zijn is waarschijnlijk een van de mogelijk oplossingen. Toegevoegd na 1 dag: De bron van computerworld legt het probleem uit, maar gaat uit van het probleem van een te zwak signaal. De bron over IEEE 802.11 is zeer technisch, maar legt wel goed uit hoe het zit met de frequenties en wifi kanalen, voor deze bron is handig als thuis bent in de wiskunde en de natuurkunde. De bron over Wi-Fi is veel minder technisch en voor mensen welke niet zo thuis zijn in de theoretische kant van de draadloze netwerken.

Bronnen:
http://computerworld.nl/it-beheer/76024-9-...
http://nl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi

Zou het kunnen zijn dat je van de provider geen signaal krijgt? Ik lees namelijk dat je telefoon het ook niet doet en meestal is deze met hoofdstation direct op router aangesloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100