Bestaat er zoiets als een 'lange afstand wifi ontvanger'?

Ik heb op dit moment echt vreselijk sloom internet via mijn wifi verbinding en het maximaal haalbare qua snelheid is ook niet ideaal. Nu woon ik naast de universiteit waar ik ook gewoon gratis op wifi kan. Bestaat er zoiets als een 'antenne' of versterker waarmee ik deze wifi kan oppikken om ook bij mij thuis te gebruiken? Het is maximaal 100 meter wat ik moet overbruggen.
Ik heb ooit iemand hier over horen praten, maar Google geeft mij geen antwoord op de vraag die ik heb..

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo'n versterker bestaat. Laatst zag ik er nog één bij de Action, maar je kunt ze volgens mij ook vinden in elektronica-zaken.

Ik had eens hetzelfde probleem. Externe wifi ontvanger gebruikt, usb verlengkabel. En de ontvanger op een goede locatie (bij het raam) plaatsen. Bij mij deed hij het toen uitstekend.

Beste ikkeleon, Er bestaat inderdaad apparatuur tot zelfs 5 km aan toe. Zie bijv.: http://www.wirelessantwerpen.be/demo/wifi-linkantennes.pdf http://www.redcoon.nl/B339141-TP-LINK-TL-ANT2424B_Accessoires http://www.routershop.nl/canopii-18dbi-flatpanel-antenne-n-female-long-range-2-4ghz/pid=831 Succes, Henk. Toegevoegd na 15 uur: Iets meer uitleg. Je kunt uiteraard de afstand vergroten door aan beide kanten meer zendvermogen te gebruiken. Daar is wettelijk een maximum aan en bovendien kun je dat in dit geval aan jouw kant doen. Daar schiet je voor de ontvangst niets mee op. Wat overblijft is een richtingsgevoelige antenne. Dat werkt naar beide kanten. De ontvangst wordt in een richting behoorlijk versterkt en het zendvermogen wordt ook in een richting versterkt. Voor jou is dus de beste oplossing een antenne als http://www.redcoon.nl/B339141-TP-LINK-TL-ANT2424B_Accessoires

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100