Kan ik via het internet een document thuis afdrukken?

Ik heb een HP Laserjet P1005. Dit is een USB printer.
Ik wil niet dat er thuis een computer aan staat.

Dus zal deze vraag tweeledig zijn.
a) is er een USB-Wifi/Ethernet printer adapter?
b) Kan ik dan via een Chrome extentie/programma/Android app een document via het internet elders, thuis afdrukken?

Zodat ik bijvoorbeeld op mijn werk die opdracht kan geven, en deze dan thuis van de printer kan pakken.
I.p.v. dat ik op mijn werk afdruk, deze moet opvouwen en meeneem naar huis. Of dat ik thuis eerst de PC moet aanzetten (deze staat normaal uit!) en dan pas kan afdrukken.

Toegevoegd na 2 minuten:
Voor Android heb ik ook PushBullet ontdekt. Waarmee ik tussen Chrome of Android apparaten eenvoudig 'iets' kan delen. Zo kan ik bijvoorbeeld een youtube filmpje op mijn werk ontdekken en deze link doorsturen naar mijn tablet thuis. Als ik dan thuis kom en mijn tablet aan zet, komt er vanzelf een push notificatie met deze link en kan ik het filmpje bekijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

De HP LaserJet P1005 ondersteund deze functie niet direct. Hij kan wel benaderbaar zijn via de Cloud Printing maar je moet de printer dan delen via een laptop of computer. Daarna moet je Cloud Printing instellen zodat hij via het internet bereikbaar is. Er zijn printers op de markt die "Cloud Printing" mogelijkheid hebben inbegrepen. Dit is de optie die jij eigenlijk nodig hebt. Hiermee kan je wel vanuit je werk naar je thuis printer een printopdracht sturen. Zie de bron voor meer informative over Cloud Printig.

Ja, a) wat je nodig hebt noemt men een printserver. Tegenwoordig zijn dat kleine kastjes waar je 3 dingen op moet aansluiten: de stroomadapter, de UTP-kabel naar je netwerk en de USB-kabel van je printer. b) om ook van buiten je netwerk printopdrachten te kunnen versturen moet je zorgen dat je buiten je netwerk ook 'binnen' je netwerk kan zijn. M.a.w.: start een VPN.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100