Moet ik een nieuwe laptop, waarvan de accu nog nieuw is, helemaal uit laten gaan?

Ik heb dus een nieuwe laptob. Moet ik deze als hij aanstaat de eertse paar keer helemaal uit laten gaan, zodat hij geen stroom meer heeft, of voldoet het om dit als "hij bijna op is" weer aan het stroom te zetten. Is het dus goed voor je laptob om bij de eerste keren dat je hem gebruikt zo ver te gaan dat hij uitvalt, omdat hij geen stroom meer hooft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hele verhaal over 'luie' accu's is met de huidige generatie accu's achterhaald. Het kan geen enkele kwaad om je laptop aan de stroom te leggen voordat hij helemaal of zelfs maar half leeg is. Of hem überhaupt regelmatig te gebruiken terwijl hij aan de stroom ligt.

om lang plezier te hebben van je accu is het altijd verstandig om hem helemaal leeg te laten gaan. Anders krijg je een luie accu die niet meer goed oplaad Toegevoegd na 1 minuut: Een luie accu is niet helemaal meer op te laden en begint steeds eerder te piepen dat hij leeg is.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/ar...

Het is inderdaad beter om 'm de eerste paar keer helemaal uit te laten gaan, en daarna ook zo af en toe. Als je toch al bij een stopcontact zit is het beter om je accu eruit te halen en op netstroom te werken, dan spaar je de accu voor als je 'm echt nodig hebt! Toegevoegd na 11 minuten: Geloof niet al die onzin artikelen dat het niet nodig is e.d. Want dat maken de fabrikanten je graag wijs zodat ze meer accu's verkopen!

Nee, dat hoeft niet meer met de nieuwe generatie lithium-batterijen. Lees het artikel....

Het is inderdaad beter dat je dit in het begin doet. (je kan het vergelijken met een accu van GSM .... daar staat het zelf in de handleiding om hem eerst volledig op te laden en dan helemaal te laten leeglopen). Idem voor laptop

De eerste 3 keer zou ik dit zeker doen, dan houd de accu het langer vol. Remco

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100