Waar vind je een goedkope sata splitter?

Ik ben van plan om een NAS te bouwen. Maar op het moederbord dat ik heb gekocht zitten maar 2 SATA 600 poorten en ik zou graag wat meer poorten willen. Op het moederbord zit alleen een pci-e x16 slot. Dus zou dat. Kunnen?

Ps. Mijn moederbord is een ASRock H81M-ITX

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goedkope SATA splitters bestaan niet omdat er altijd electronica nodig is om op 1 SATA aansluiting meerdere harde schijven aan te kunnen sluiten. Een SATA controller op PCIe is de goedkoopste oplossing: http://tweakers.net/pricewatch/313126/conceptronic-pci-express-card-sata-600.html , dat geeft je 2 extra aansluitingen. SATA port multipliers zijn wat duurder, en daarmee kun je 5 schijven op 1 SATA connector aansluiten. Toegevoegd na 17 minuten: De goedkoopste "splitter" lijkt deze te zijn: http://tweakers.net/pricewatch/283053/lycom-st-126-sata-ii-3gbps-1-to-5-port-multiplier-pci-low-profile-host-adapter.html maar goedkoper was het geweest om meteen een moederbord te kopen waar al voldoende poorten op zitten.

Hey, Een sata-splitter,, dat bestaat niet. Echter kan je normaal zonder probleem PCI-Express x1 kaarten steken in een PCI-Express x16 slot. Dat x16 slot werkt dan gewoon trager. Je zou dus bvb volgende kaart kunnen gebruiken: http://tweakers.net/pricewatch/286370/startech-2-port-sata-6-gbps-pci-express-sata-controller-card/specificaties/ Of iets dergelijke. Voor meer uitleg over PCI-Express en compatibiliteit kan je deze bron gebruiken: http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100