Waarom zit er een "Caps Lock"-toets op het toetsenbord, als je gewoon met "Shift" hoofdletters kunt maken?

Dit is een serieuze vraag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan me zomaar voorstellen dat dit het goede antwoord is: Dit is een relict uit de tijd dat we nog ouderwetse typmachines hadden. Daar moest je echt behoorlijk kracht zetten om een hoofdletter te kunnen typen en kreeg je dus een lamme pink als je de hoofdlettertoets de hele tijd ingedrukt moest houden. Het hele lettermechanisme van de typmachine werd nl. een stukje naar boven verzet om de hamertjes met de hoofdletter op de rol te laten komen. Vandaar de 'hoofdlettervastzettoets' waarmee je de hoofdletterstand van het mechanisme vergrendelde. Toen we zijn gaan typen op computers, zijn de klavieren van de typmachine gewoon overgenomen, met enkele kleine aanpassingen.

Omdat bij sommige dingen die je moet doen, het handig is om de hele tijd in hoofdletters te kunnen typen. Denk aan programmeren, stukken opmaken met een bijzondere layout en dergelijke. De hele tijd de shifttoets ingedrukt houden is dan ook niet alles ;)

omdat je shift ingedrukt moet houden. Capslock hoef je maar een keer in te drukken, en dan blijft het op hoofdletters staan.

DAT IS MAKKELIJKER ALS JE EEN HEEL STUK TEKST IN HOOFDLETTERS WILT INKLOPPEN :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100