Kan een PC in brand vliegen?

Toegevoegd na 8 minuten:
http://forum.techzine.nl/forum/list_messages/70295

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Computer veroorzaakt brand in woning..... Ja, dus.... Toegevoegd na 28 minuten: En...., dit zegt onze Brandweer (en DIE kunnen het weten): 'Zet de computer en de tv altijd helemaal uit Veel mensen laten hun computer en tv op stand-by staan als ze deze niet gebruiken. Deze apparaten blijven dan warm, omdat er stroom op staat. Ze trekken ook stof aan. Zo kan er kortsluiting en brand ontstaan. Zet de tv en computer dus écht uit als je ze niet gebruikt' http://www.brandweer.nl/jeugd/hoe_voorkom_je_brand/veilig_omgaan_met/

Nee. Zelfs als je voeding uitfikt, en dat geeft nogal een hoop rook en stank, zijn er te weinig brandbare stoffen aanwezig om echt in brand te vliegen.

Ja hoor dat kan, zelfs zonder kortsluiting. Als er teveel stof in de pc komt op de elementen die warm worden (CPU enz.) dan kan er kort een steekvlam ontstaan. Bij mijn laptop heb ik dit zelfs al meer malen gehad en deze overleefd het steeds. Maar het kan ook verkeerd aflopen zeker als er vlambare materialen naast staan.

Ja, de meeste branden zijn electronica branden. En naast jouw pc kunnen ook jouw tavel, lamp, kasten boven jouw tafel in vlammen op gaan. Ik zet mijn pc met een schakelaar uit. Als voorzorg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100