Wat voor netwerkkabel moet ik gebruiken om een switch aan te sluiten op een Ziggo router?

Net een nieuwe Samsung Smart T.V. gekocht met Wireless. Full HD streamen gaat echter niet soepel. Daarom wil ik de T.V. aansluiten op een vaste kabel en als ik dan toch bezig ben ook mijn Xbox en mediacenter. Hiervoor moet ik een kabel trekken van de Ziggo router naar de T.V. Daar wil ik een switch neerzetten waarmee ik dan de T.V, de Xbox en mediacenter aan kan sluiten op bekabeld netwerk. Wat voor kabel heb ik nodig om de router van Ziggo aan te sluiten op de switch (wordt waarschijnlijk een Cisco)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi, Je hebt dan een Cat5e kabel nodig met een utp connector, deze vanaf de router naar de switch. Vanaf de switch ga je met dezelfde kabel naar de TV, en mediacenter. De aansluiting van een Xbox weet ik niet, ga er vanuit dat dit ook dezelfde is. Succes

Dat hangt af van het soort switch. Normaal moet voor een switch een cross-cable voorzien worden. Tegenwoordig hebben zo goed als alle switches echter een auto-sensing functie waardoor die crosscable niet meer nodig is. Als het een recente switch is kan je dus een doodgewone netwerkkabel voorzien. Geen nood moest dat niet werken, want van een gewone netwerkkabel kan je eenvoudig een crosscable (laten) maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100