Kan een laptop met alleen flash geheugen oververhit raken?

ik heb een oude laptop die nogal "zwaar ademt" uit de ventilatie opening en snel uitvalt bij meerdere taken tegelijk.

nou vroeg ik me af of dit bij een laptop zonder klassieke harde schijf minder of wellicht nooit gebeurt. het viel me namelijk op dat mijn tablet nooit zwaar gaat ademen en er niet een een ventilatie opening op zit.

kan een ipad, macbook air of windows laptop zonder klassieke harddisk oververhit raken?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik vermoed dat hier eerder de videokaart het probleem is ? probeer eens speccy deze geeft goed aan welk onderdeel van de laptop te heet wordt Tja een ssd schijf heeft geen bewegende onderdelen maar in principe heeft een videokaart dat ook niet toch komt daar warmte van af ik weet niet in hoeverre je dat dus mag vergelijken en tja meer data over "smallere" wegen wordt altijd heter op ipad en macbook worden meestal geen zware apps/games gedraaid lijkt mij dus blijven die meestal ruim binnen de marges maar ook mac kunnen heet worden vooral bij video editing

Bronnen:
http://www.piriform.com/speccy

De processor wordt heet, als deze flink wordt gebruikt. Dat is ook de reden waarom je laptop uitvalt. Een iPad kan ook warm worden als je hem flink gebruikt, denk bijvoorbeeld aan spelletjes spelen. Het help ook om je oude laptop schoon te maken, een snelle oplossing is om de stofzuiger op de ventilatie opening en ingang te zetten (wel voorzichtig).

De harddisk is niet het enige probleem. Eventuele videokaart, chipset en vooral cpu doen leuk mee aan de warmteproductie. Wil je je harddisk vervangen door flashgeheugen dan heet dit een ssd. En bij een ssd hangt het er vanaf. De oudere exemplaren worden minder warm dan een harddisk. Maar de recentere exemplaren die steeds beter moeten kunnen presteren worden net weer warmer dan een klassieke harddisk.

maak je pc eerst schoon. -koop een flesje drooglucht (€2,- bij een hobbywinkel in de buurt) -maak je ventilatie weer goed door drooglucht de stof te verwijderen. - koop eventueel een extra ventilator als je erg veel multitaskt. Wat je moet doen om dit te voorkomen: -Zorg ervoor dat de ventilatie niet geblokeerd wordt door objecten oid. -Leg je pc niet op dekens (op je bed,bank,kleed, op je schoot oid)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100