Als mijn provider over gaat op ipv6, moet ik dan een nieuwe router kopen?

Nu gebruikt mijn provider (UPC) nog IPV4, maar volgend jaar willen ze over gaan op IPV6. Moet ik dan een nieuwe router kopen of blijft mijn LAN dan IPV4 gebruiken? Ik heb een Cisco EPC3212 modem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De EPC3212 modem is een Euro Docsis 3.0 modem. Meer info kun je vinden op Wikipedia artikel waarvan ik de link zal toevoegen. Alle Docsis 3.0 modems ondersteunen IPv6. En op lijst van cablelabs.com staat dat de dpq3212 geschikt is voor IPv6. DPQ, EPC of DPC zijn verschillende versies van dezelfde modem, daarbij het letters slaan op de verschillen aan de analoge kant. De DPQ wordt gebruikt in de Amerika en de DPC en EPC in Europa. Toegevoegd na 6 minuten: Het antwoord is nee, je hoeft geen nieuwe router te kopen. De modem zet IPv6 om naar IPv4. IPv6 is alleen nodig voor het internet verkeer (WAN). Het modem zet het IPv6 adres om in een IPv4 adres. Zeer waarschijnlijk ondersteunt je router en je PC al IPv6, maar daar je type van router of OS van je PC niet vermeld hebt kan hierop niet met 100% een antwoord op gegeven worden.

Bronnen:
http://www.cablelabs.com/cablemodem/downlo...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Data_Over_Ca...

Maak je geen zorgen, als je modem al niet geschikt zou zijn dan wordt dit door upc vervangen dat kost je niets tenslotte willen zij je nog diensten verkopen hoor dat modem er gewoon bij en dus een eventuele vervanging ook. De meeste modem en eventueel losse routers die je in de winkel koop zijn voor beide protocols gemaakt. alleen hele oude en voor lan wordt gewoon ipv4 gebruikt. aangezien alleen je externe ip ipv6 hoeft te zijn. Let als je verder gegevens op het internet zoekt over ipv6 even op de datums van de berichten. Het overstappen is al jaren gaande maar geldt meer voor de netwerk beheerders en internet providers dan voor gewone consumenten.

Wacht het maar even af. Het is niet omdat je provider overstapt op ipv6 dat het ipv4 meteen opgeeft. En ook al heb je een oudere router die momenteel niet met ipv6 overweg kan, dan is het heel goed mogelijk dat deze de komende tijd een firmwareupdate krijgt waardoor dit wordt opgelost.

UPC zal inderdaad een IPv6-compatible modem leveren. Dat IPv6 alleen voor WAN is en dat het modem IPv6 naar IPv4 zal converteren is niet correct. IPv4 en IPv6 zijn twee aparte protocollen die zowel op WAN als LAN naast elkaar gebruikt worden. Apparatuur die niet compatible is met IPv6 zal IPv4 blijven gebruiken. Apparatuur die beide ondersteund zal indien mogelijk IPv6 gebruiken en terug vallen op IPv4 als dat nodig is. Apparatuur die nog geen IPv6 ondersteunt gaat in de toekomst wel problemen geven als je wilt communiceren met iemand die alleen maar IPv6 heeft (wat steeds waarschijnlijker wordt aangezien in grote delen van de wereld de IPv4 adres voorraad op is)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100