Is dataverkeer van comp. via GSM naar GSM en terug nar comp mogelijk zonder over internet te gaan?

Ik wil dataverkeer tussen Belgie en Mali. In Mali is geen internet beschikbaar bij de bestemmeling, enkel GSM.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Theoretisch kan dat, maar als je niet zelf voor de telefoonmaatschappij werkt en dus beschikking hebt over de achtergrond-data dinges (wat sowieso ook EEG weinig bandbreedte is, denk SMS hoeveelheden data) dan gaat dat erg in de papieren lopen. Als je het ECHT wil, zou je moeten kijken of je een WAP inbel punt kan maken.

Lijkt me moeilijk, de vraag is ook wat voor phone heeft de bestemmeling (leuk woord) en wat wil je precies ? ik weet dat zelf ouder gsm wel kan worden gebruikt voor internet inbel als daar een mogelijkheid voor is daar inbel nummer en server voor bijvoorbeeld mail instellingen maar dat gaat natuurlijk heel traag en waarschijnlijk is er maar beperkte data mogelijk alleen tekst en misschien een zipfile ? maar het gaat altijd over internet.

Wat voor data wil je oversturen, dat is het punt. Als het eenvoudige data is die niet al te groot is, kun je denken aan een gprs modem die geschikt is voor m2m (machine to machine) doeleinden. wil je echt internetten dan zou ik dit niet doen. Je zou dan ook kunnen denken aan satelliet internet (wel kostbaar). Verder natuurlijk de antwoorden van de andere kan ook:)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Machine_to_machine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100