kunnen magneten wifi-signaal storen?

Als ik een router in de buurt van een luidsprekerbox plaats. Kan dan de magneet in de luidsprekerbox het wifi-signaal beïnvloeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord op je vraag is niet eenvoudig te geven. Ik heb een technische opleiding gevolgd en ben er van overtuigd dat het signaal niet merkbaar wordt beïnvloed door het zwakke magnetische veld van je luidspreker. Het beste kun je het proberen door een app op je telefoon te installeren waarmee je de signaalsterkte kunt meten. Als je de luidspreker verwijdert, zullen je zien dat de signaalsterkte niet verandert. Toegevoegd na 1 minuut: Wifi analyzer

Gezien wifi werkt op basis van elektromagnetische straling, kan wifi gestoord worden oor een magnetisch veld.

Wifi-signaal is een elektromagnetisch signaal in een elektromagnetische veld. Magneten beinvloeden en creeren een magnetisch velden. In theorie zullen ze een wifi-signaal storen, maar in de praktijk dient de magneet vrij sterk te zijn. En een luidsprekerbox en wifi-router zullen elkaar beinvloeden, maar alleen in kwaliteit, maar niet in sterkte. Een afstand van 1 meter is wel aan te raden tussen de luidsprekermagneet en de antenne van de wifi-router. Natte vinger schatting van een Technische Natuurkunde HBO'er.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100