is het mogelijk om dit kleine ventilatortje (http://dx.com/p/cooling-fan-for-vga-video-display-card-4cm-4cm-15564) te voeden met een usb aansluiting?

met een adaptertje of zo

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Dit ventilatortje heeft 12 volt nodig. Een USB-poort levert slechts 5 volt.

Ja dit kan wel, maar de fan zal niet op volle toeren draaien. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb zelf ook 12 Volt fan's van computers gehaald. Als je een willekeurige USB kabel pakt en de kabel gaat strippen komen er 3 kabels uit. Als je van de USB en de fan de zwarte en rooie kabel verbind werkt het gewoon.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=ayiqaYPskEU

Het is mogelijk. De hart van zo'n adaptertje is een Step-Up Voltage Regulator. Bijvoorbeeld de LM2577 van Texas Instruments. In de bron staat hoe je zo'n adapter kunt bouwen.

Bronnen:
http://www.hobby-hour.com/electronics/lm25...

Dat gaat zeker lukken. Verbind de rode en blauwe draden met elkaar, nadat je de isolatie hebt verwijderd. Zorg wel dat je de draden daarna weer isoleert. De meeste ventilatoren zijn geschikt voor 12 Volt. Jouw ventilator zal dus een stuk langzamer draaien. Hij geeft dan minder lucht, maar maakt veel minder lawaai. Een USB2-aansluiting geeft maximaal 500 mA, een USB3-aansluiting geeft maximaal 1500 mA. Als je een ventilator op volle toeren wilt laten draaien, kun je beter een 5 V model kopen. Dat kan vanaf ongeveer € 5,-. Bij Conrad hebben ze een redelijke collectie. Zie de link hieronder. De meeste computerwinkels zullen geen 5 V ventilatoren verkopen.

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/overview/020507...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100