Als ik mijn computer opstart en de schermen gaan niet aan, wat is dat?

Ik probeerde zoals altijd al mijn computer op te starten en opeens begint de kast wel te draaien, ik hoor een tik (als je goed luistert) en de twee schermen gaan niet aan (blijven op stand-by staan).

Volgensmij heb ik niets veranderd. Alleen de audiokabels omgewisseld om mijn iPod over de gehele kamer te kunnen spelen. Maar dat doe ik regelmatig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer te controleren of er niet perongeluk een kabeltje los is getrokken. De blauwe kabel met twee schroefjes aan de achterkant moet vast zitten voor beeld. Als dat nog niet werkt zou ik mijn pc laten checken.

Mogelijk is er iets mis met de videokaart. Heb in het verleden iets dergelijks meegemaakt en toen was het mijn videokart die naar de eeuwige jachtvelden was.

Ik weet niet of je bekend bent met de binnenkant van de computer, maar je zou eens kunnen beginnen met de geheugenbankjes te verwisselen.D.w.z. het geheugenbankje uit het eerste slot eruit halen en er een van de andere voor in de plaats zetten. Draaien alle ventilatoren?

Kan die tick zijn van de harddisk(s)? Draaien die wel? Draaien de ventilatortjes van je computer kast? Een tik kan ook uit de voeding komen. Dan KAN het de voeding zelf zijn. Als alles gewoon draait alleen de monitor doet het niet, kijk dan eens of je videokaar er nog wel goed inzit. Die kan soms door gerommel slecht contact gaan maken.... Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100