Gaming pc verhit heel erg, wat te doen?

Ik heb via een programmetje een tijdje de temperatuur van alles bijgehouden en vandaag ineens begonnen een paar van mijn leds te stoppen met branden en keek ik naar mijn moederbord en die was wel 70 graden geworden.. Moet ik ergens koelpasta op smeren?? Want alles blijft op temperatuur: mijn processor 50 videokaart 56, alleen mijn moederbord doet nu raar en nu zijn er gewoon leds die het niet meer doen aan de zijkant van mijn pc en dat is niet echt mooi..

Weet jij het antwoord?

/2500

70 graden is heel normaal voor je processor. Je moederboard? is dat de temperatuur in de kast? In dat geval: controleer alle lucht in- en uitlaten, en controleer of de ventilatoren nog goed draaien. Eventueel met een stofzuiger -voorzichtig- het binnenwerk schoonzuigen.

Als je een échte game pc hebt dan moet je er voor zorgen dat je pc van binnen schoon blijft en dat de fan/uitlaat(en) niet bij of tegen een muur/kast/object staan. Als je hem open maakt en je zit stof zuig dit dan voorzichtig uit met een stof zuigen. RAAK NOOIT HET MOEDERBORD AAN EN GA ER NIET OVERHEEN SCHUREN DIT GELT VOOR ALLE BORDEN/KAARTEN! met een heel zachte kwastje kan je voorzichtig de borden/kaarten schoon vegen. De temperatuur die je vermeld is vrij normaal. Waneer je persoonlijk het gevoel Hebt dat hij te heet is en het niet vertrouwd, dan kan je een waterkoeler overwegen. Hierdoor word je pc doormidden van water koel gehouden. Waneer je pc aan de zijkant een stuk van plastic heeft (doorzichtig) is het mooi om Wat kleurstof toe te voegen dit zorgt voor een cool effect. Maar nogmaals de temperatuur die je vermeld is vrij normaal. Waneer deze richten de 80 graden gaat moet je je zorgen maken. Zorg dat er geen brandbare spullen, denk aan gordijnen, kleren, papier, planten, snel brandbare dingen, achter of dicht bij je pc staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100