Kan ik mijn foto´s en documenten nog terugkrijgen na verkeerd afsluiten?

Beste lezer,

Vanmiddag moest ik vanaf school in alle haast weg, dus in alle haast heb ik mijn laptop ook via het aan/uit knopje uitgedrukt.
Eenmaal thuis aangekomen en wilde mijn laptop weer aanzetten, duurde het enorm lang voor ik wat kon doen. Het duurde mij zelfs zo lang dat ik (Tsjah hoe dom kan ik zijn) de laptop weer uitdrukte met de aan/uit knop. Vervolgens weer aangezet en toen liet ik hem lekker normaal aan gaan, ook dit duurde lang.
Toen ik uiteindelijk ingelogd was, merkte ik plots een andere achtergrond en waren mijn bestanden op mijn bureaublad weg, ook kwam er een balkje rechtsonder in het scherm met de tekst: u bent aangemeld met een tijdelijk profiel. Terwijl dit mijn enige en eigen account is op mijn laptop. Nu heb ik dit (http://support.microsoft.com/kb/947215/nl) al geprobeerd, maar dit hielp niks, of ik deed het fout.

Mijn bestanden zijn vrij belangrijk, ja alles eigenlijk wel maar vooral mbt werk/school. Heeft iemand een oplossing?

Ik hoor het graag,

Met vriendelijke groeten,

Marijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de oplossingen op de supportsite van Microsoft niet werken dan kan je proberen om je computer in de veilige modus op te starten om vanuit die modus je bestanden veilig te stellen. Vervolgens kun je eens kijken of je het systeem kan herstellen naar een eerdere datum met systeemherstel.

Heeft je laptop een cd loopwerk? zo ja, kijk of je een Ubuntu cd krijgt. hiermee kun je booten. Dan kun je ook aan de gegevens komen. Kopieer ze op een stick of externe HD. En ga je straks de laptop opnieuw inrichten, maak dan van je harde schijf twee partities, een voor het systeem en een voor je data. Bovendien probeer van nu af aan iedere avond of op minstens een keer in de week een back-up te maken.

Wanneer je systeem herstel gebruikt moet het geen probleem zijn en anders is recuva http://recuva.nl.softonic.com/ een goed programma om bestanden terug te vinden.

Je hebt een aantal opties: Je kunt je harde schijf uit de laptop halen en deze aansluiten op een andere computer, bijvoorbeeld via een USB naar Sata/IDE kabel. Je hebt dan vanaf deze andere computer rechtstreeks toegang tot de bestanden op je schijf. (Je moet soms alleen wat rechten aanpassen om in je User directory te komen. Ook kun je een bootable CD downloaden. Bv. Ubuntu. Zie de link voor meer info. Als je je laptop start vanaf de live CD dan kun je ook bij je bestanden. Hierna kun je ze bv op een USB-stick/schijf zetten. Als bovenstaande allemaal niet werkt, kun je met data-recovery programma's mogelijk nog wat, maar waarschijnlijk ben je met bovenstaande opties al waar je zijn moet. Toegevoegd na 22 minuten: LET OP: Als je met Recuva of dergelijke programma's werkt, schrijf dan niet naar dezelfde schijf als waarvan je je data leest. Schrijf je data ALTIJD naar een ANDERE schijf. Anders raak je alsnog veel data kwijt!!!!!

Bronnen:
https://help.ubuntu.com/community/LiveCD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100