Hoe kan in de ruis in mijn PC boxen oplossen?

Ik weet dat een dergelijke vraag al eerder is gesteld, waarbij het antwoord over een geaard stopcontact als beste werd verkozen.

Maar ik weet ten eerste niet wat dat betekent, maar daarnaast heb ik een gewoon stopcontact (met verlengsnoer voor alle snoertjes en toestanden, maar al een jaar heb ik nergens last van en nu ineens begint de ruis. Al een paar dagen heb ik hier nu last van.

En ik heb mijn muziek ook nooit hard staan, dus daar ligt het ook niet aan..

Hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt kans dat de connectoren niet helemaal lekker meer zijn, dat je luidsprekers opgeblazen zijn of dat er een apparaat in de buurt staat die storing geeft op de speakers. Wat je nog wel kunt proberen is de stekker andersom in het stopcontact te steken, dat wil soms ook wel helpen bij ruis. Een geaard stopcontact is volkomen nutteloos want ik heb nog nooit een geaarde luidsprekerset gezien. Het is wel verstandig om je stopcontact en bekabeling tge vervangen door een geaard stopcontact omdat je PC dit eigenlijk wel nodig heeft om onder andere statische electriciteit af te kunnen voeren.

Toch lastig om te beoordelen op afstand. Jammer dat het antwoord van die aarding als beste is gekozen, zoals je zegt. Want aardproblemen geven een brom en geen ruis. Onzin dus. Probeer eerst het volume van je PC op te krikken via de softwarematige regelschuifjes. Dan kan het volume van je boxen omlaag, met vaak minder ruis tot gevolg. Probeer de andere plugjes ook nog eens achter op je PC, soms is er nog een koptelefoon uitgang waar meer signaal uitkomt. Ook kun je gewoon hele goedkope boxjes hebben. Die zijn vaak slecht ontworpen, en die ruisen weleens...

Ik had altijd mijn Pc-volume op 100% staan en m'n boxen laag. Beter schijnt het te zijn om je boxen juist verder open te draaien en je Pc-volume op 50% of zo te zetten. De Pc is dan niet overmatig bezig het geluid te versterken en klinkt het zuiverder.

Als je andere apparaten in de buurt hebt staan die veel stroom gebruiken of apparatuur als bijvoorbeeld een loep, of stereotoren die tegelijk aanstaan kunnen je boxen ook gaan ruizen.

Ik heb er onlangs ook een vraag over gesteld. Wij hebben gelezen op het partyflock forum dat je het volume van de boxen even helemaal open moet draaien. Dit hebben we gedaan en.....inderdaad.....het helpt! De ruis is bij ons weg. Hoe kom je op het partyflock forum? Zie onderstaande link, "http://partyflock.nl/topic/1063027:Ruis_en_muziek_uit_boxen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100