Is de Intel Core i7 3770K een goede processor om te gamen?

Is het een goede processor en is er iets bijzonders aan deze processor?

Toegevoegd na 6 uur:
Nog extra informatie. Aan gamen doe ik ook video's opnemen, bewerken en renderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga nog verder en zeg dat het een bijzonder slechte CPU is om te gamen. Hyperthreading (wat deze heeft en i5 niet) heeft een negatief effect op gaming en in benchmarks is ie maar net aan sneller dan een i5: http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-benchmark-core-i7-3770k,3181-21.html Als je dan de prijs in gedachte houdt kan je veel beter een i5 3750 (200 eu i.p.v 300 eu) kopen. Een 5-10% krachtigere* CPU is nooit 50% meer geld waard. *in gaming, als je gaat renderen is het ander verhaal.

Op zich wel, het is thans het paradepaartdje van Intel. Maar als je geld wilt besparen, kan je ook voor een i5 gaan. Mijn persoonlijke mening is nee, het grote verschil tussen de i5 en i7 is hyperthreading. Hyperthreading heeft echter totaal geen nut bij gaming.

Bronnen:
http://nl.hardware.info/forum/threads/2502...

oh niets bijzonder hoor, Het is gewoonweg 1 van de snelste processor die er op dit moment te koop is. dus games geen enkel probleem hoor. Er schijnt iets met ivy bridge te zijn maar dat is zo technisch dat ik er zelf niets van snap, gelukkig hoeft dat ook niet maar hier maar linkje voor de gamers overclockers etc

Bronnen:
http://nl.hardware.info/reviews/2678/intel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100