Kun je een computer aan zetten zonder besturingsoftware?

Ik heb net een pc gebouwd ff alles testen zonder besturingsoftware, die moet nog geinstaleerd worden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou in het BIOS menu even wat rond kunnen kijken

Dat kan ja, Je kunt idd via de bios kijken of alles goed is aangesloten.

In voorkomende gevallen maak ik een boot CD met Linux (Knoppix of Ubuntu). Booten van de CD (of DVD) en je kunt bijna alles testen zonder ook maar iets op je Harddrive te hoeven zetten.

Ja dat kan, maar echt interessant is het niet. Fouten zal je dan niet snel ontdekken. Pas als de( er)software( er) op komt zal blijken of het geheugen ook echt goed is, of de andere hardware goed functioneert. Je kan wel even kijken of de cooler (s) draaien!! Belangrijk en of het moederbord op komt. ( opstart) Deze test doe ik overigens het liefste voor ik alles inbouw.

jep dat kan.. er zijn ook besturingssytemen die van cdrom werken, zo kan je bijvoorbeeld een cpu burn-in draaien (die maakt de cpu heel warm) om te testen of de koeling functioneert.. zonder een harde schijf of windows geinstalleerd Toegevoegd na 5 minuten: om bv het geheugen te testen voor windows geinstalleerd is (en/om te testen of fout geheugen een rede is dat windows niet wil installeren) http://www.memtest.org/#downiso een hele testsuite is te downloaden op http://www.ultimatebootcd.com/ als je vaker pc's bouwt is dit een leuke combinatie om te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100