Waarom leest mijn laptop geen schijfjes af?

Ik wou gisteren op mijn laptop weer windows vista zetten, maar hij pakt de schijf niet, de schijf draait wel, maar windows opent hem niet. Iemand idee hoe dit komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan op een driver probleem duiden. Meestal kun je met behulp van de site van je laptop-fabrikant de drivers van je cd/dvd speler downloaden. Probeer deze eens opnieuw te installeren. De drivers verwijderen zich natuurlijk niet uit zichzelf. Misschien dat er een virus op je pc actief is? Toegevoegd na 1 minuut: Of leest hij andere cd's wel gewoon? Dan ligt het naar alle waarschijnlijkheid aan een defecte cd. Probeer de cd eens uit op een andere pc.

Probeer je misschien een DVD in een CD-lezer te lezen?

Zit er een vlek of kras op de schijf? Heb je booten van CD wel als eerste aangezet, in de BIOS?

Bedoel je dat hij niet op wilt starten van CD? Druk tijdens het opstarten op f1, f10 of DEL. Je komt dan in de BIOS. Dan moet je de boot priority/bootvolgorde veranderen. Je hebt verschillende soorten menu's in BIOSsen. Deze zie je veel: http://www.bcot1.com/bios02.jpg en deze: http://z.about.com/d/pcsupport/1/0/F/2/-/-/biosexitmenu-exitsavingchanges.jpg Bij de eerste moet je naar: BIOS Feature Setup > First boot device > CDROM Bij de 2e moet je naar: Boot > Boot device priority > 1st boot device > CDROM Dan opslaan en opnieuw opstarten. Dit doe je door op F10 te drukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100