Wat voor soort processor heb je nodig als je voor standaard doeleinden een laptop wilt kopen?

Een vriendin vroeg mij om te kijken naar een laptop die ze wilt aankopen. Nou heb ik een klein beetje verstand van computer, maar meer van high end systemen, dan van een laptop bedoeld voor internet msn en word (op windows 7). Nou vroeg ik mij dus af, wanneer heb je een redelijke processor daarvoor? Hoeveel Ghz is fijn om te hebben?

Toegevoegd na 12 minuten:
We zitten nu te denken aan een duo core 1.66 Ghz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere moderne laptop - geen netbook - is prima en voldoet aan je eisen. Dat wat nu "instapmodel" is, was 2 jaar geleden een high-end laptop en hetgeen jouw vriendin wil doen, zal met geen enkele laptop problemen opleveren.

Dit is ideaal, zo kom je er achter wat je precies nodig hebt, wat het ongeveer kost en wat er al standaard is.

1.7GHz is best weinig. Als je meerdere programma's tegelijk wilt draaien zou ik al snel voor 2.0GHz gaan. Bij minder merk je dat het al snel gaat haperen.

Neem gewoon een laptopje met een i5 dan weet je zeker dat het goed is

Ik weet niet welk budget je voor ogen hebt maar voor 480 euro heb je dit hele mooie gebalanceerde systeem: http://tweakers.net/reviews/2321/3/notebook-best-buy-guide-oktober-2011-basisnotebook-uiterlijk-en-indruk.html http://tweakers.net/pricewatch/287203/asus-k53sc-sx075v.html Toegevoegd na 6 minuten: Laptops met 1,66Ghz processor zijn bijna uitsluitend netbooks, is dat meer het idee?

Als je het echt alleen voor internet gebruikt tekstverwerking enzovoort. zit je al goed met een Intel core i3 proccesor, incombinatie met 4gb werkgeheugen heb je een perfecte laptop Wil je toch nog meer hebben dan de i3, zal de i5 proccesor een goede overweging zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100