Waarom als ik een DVD in mijn laptop stop, dan zegt mijn laptop: Plaats een schijf in station C. Terwijl hij er al in zit! Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze foutmelding is waarschijnlijk niet exact wat er op je scherm verschijnt. Normaal gesproken is C: de harddisk, met daarop het besturingssysteem. Het is onlogisch dat om een (verwisselbaar) medium wordt gevraagd op een station met vaste schijf. Dus is doe het volgende: - start je laptop normaal op - Welke windowsversie heb je ? Hieronder XP-instructie: - Als je dubbelklikt op "deze computer" (op buroblad), dan zie je alle stations staan, die bekend zijn op je computer. Wat staat er als stationsadres genoemd voor je harde schijf en wat voor je DVD-CD-speler ? Wat gebeurd er als je dubbelklikt op het station voor de DVD-speler, terwijl er GEEN schijf inzit ? Toegevoegd na 1 minuut: correctie voor de duidelijkheid: Wat gebeurd er als je dubbelklikt op het station voor de DVD-speler, terwijl er geen CD of DVD inzit ?

Zou kunnen dat de schijf onleesbaar is ofdat de drive zelf kapot is, wat gebeurt er bij een andere schijf?

Vreemd dat hij de dvd speler ziet als station C. Meestal is C de hardeschijf met het besturingssysteem. Je zou eens in computerbeheer kunnen kijken welke schijfletter je dvd speler heeft en deze eventueel aanpassen. configuratiescherm>>systeembeheer>>computerbeheer>>opslag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100