Hoe plaats je een nieuwe videokaart

Ik heb nu een Nvidia Gforce 7300GS, maar die is een beetje oud aan het worden. Nu zit ik er aan te denken om een nieuwe te kopen: Nvidia Gforce 9800GT 512MB (€ 119,00 )

Vraag is alleen: kun je die zo makkelijk plaatsen? Is het een kwestie van "oude eruit, nieuwe erin pluggen", of komt er meer bij kijken?

En hoe kom je aan de drivers, als je de nieuwe videokaart nog niet geinstalleerd hebt kun je immers niet je scherm gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat voor processor heb je? Het wisselen van een videokaart moet wel de moeite zijn namelijk: Als de processor de zogenaamde 'bottle-neck' is in je computer, dan kan je niet optimaal gebruik maken van een nieuwe videokaart.

In principe plug je de nieuwe gewoon op de oude plek. Maar je moet wel de bijgeleverde driver installeren en als je dat gedaan hebt is via internet updaten ook verstandig. Overigens is het zowieso verstandig regelmatig al je drivers te updaten.

In principe moet je de oude videodriver deïnstalleren, de computer uitzetten, de kaart eruithalen en de nieuwe erin prikken. De computer weer opstarten en de nieuwe driver bij nvidia downen en installeren. Let wel op dat deze kaar een extra stroomconnector heeft. 6 pins dus die moet je wel op je voeding hebben zitten of een verloopje halen. En je voeding moet wel voldoen. Moet minimaal een goede 400 watt voeding zijn.

ik ben van een oude ingebouwde videokaart overgestapt naar een gforce8600 en ik had hem ingeplugd en hij werkte meteen(zonder driver)want dan gebruikt hij de windows driver maar wil je hem echt gebruiken op optimaal moet je de drivers instaleren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100