kan ik een SATA 3-controllerkaart op een PCI of op een PCIe x1 slot aansluiten?

Toegevoegd na 4 uur:
ik bedoel te vragen of je op een PCIe x 1 slot een SATA3 contollerkaart kan plaatsen en dan de snelheid van SATA 3 volledig kan benutten.

Weet jij het antwoord?

/2500

kwestie van in de poort steken lijkt me ? de hardware wordt vanzelf gevonden het bios en wellicht heb je drivers gekregen die je moet installeren voordat je windows op de schijven die je er op aansluit kunt installeren ? Toegevoegd na 28 minuten: vaak horen die drivers bij de harde schijven en niet de controler deze wordt meestal vanzelf gevonden zonder toegevoegde aparte drivers

Je kan een PCI kaart alleen in PCI slot steken en een PCIe x1 in elk PCIe slot steken. Volgens mij zijn er geen PCI SATA 3 controller kaarten dus lijkt me dat PCIe x1 in PCIe de enige mogelijkheid is. Toegevoegd na 7 uur: Dat ligt voornamelijk aan je PCIe versie en het aantal lanes van de kaart x1/x4/x8, ervanuitgaand dat je PCIe v2.0 hebt kan je maximaal 5Gb/s op PCIe x1 halen (500MB/s). Terwijl SATA 3 6Gb/s kan halen (600 MB/s). Als je dan 2 SSD's aan je controller kaart hangt dan kunnen ze dus maar op 250 MB/s per stuk werken. Als je er maar een SSD aan hangt kan ie dus wel bijna de max halen. Wat veel interessanter is is om te weten wat de max van je SSD is, Voor HDD is SATA 3 sowieso complete overkill. De bron laat een mooi voorbeeld zien van een controllerkaart die je vaak ziet met de waardes die ik net gaf.

Bronnen:
http://www.datoptic.com/2x-sata3-6gb-contr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100