Waar moet ik op letten als ik een nieuwe interne harde schijf koop ?

Gisteren is mijn harde schijf ineens kapot gegaan (na 5 jaar) , en wil nu een nieuwe erin zetten en windows opnieuw installeren.
Heeft er iemand tips, zodat ik niet iets verkeerds koop morgen.
Dat ding dat erin zat was een 150 Gieg HD, Sata

Update : Heb een nieuwe nu. Een Western Digital van 500 GB (WD RE2 SATAII 16 MB 7200rpm). En die doet het vooralsnog lekker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo te zien gaat 't je niet zozeer om betrouwbaarheid van eventuele belangrijke data/documenten (want je rept totaal niet over 't verlies van zulks), dus dan maakt 't allemaal niet zoveel uit welk merk je neemt - behalve dan Maxtor: die kan ik alleen maar afraden (ik heb er 3 kapotte van gehad binnen één jaar!). Verder neem je gewoon de oude HD uit de PC mee naar de lokale winkel, dan kunnen ze zo zien welke je nodig hebt. Zeker als je ze ook nog kunt vertellen welk moederbord je hebt. Als ik een klein adviesje mag geven, als je je documenten wél belangrijk vindt: je kunt ook twéé harde schijven kopen. (Beter twee kleine schijven dan één grote. Dat ontlast ook de harde schijven, waardoor ze langer mee gaan.) De C-schijf voor je besturingssysteem en je programma's, en de D-schijf voor je documenten. (Zeg maar: de D van Doc/Data.) En de C-schijf dan óók voor backups van de D-schijf. Dat kan je bijv. automatiseren met 't gratis programmaatje Autobackup: http://www.acutesoftware.com.au/as_bck32.zip Verder kan je nog met ghost-images en partities werken zodat 't herinstalleren van Windows binnen 7 minuten gepiept is mocht de C-schijf weer stuk gaan of mocht Windows niet meer willen starten. Maar dat gaat wellicht wat te ver voor je vraag :).

Je kunt eigenlijk onmogelijk iets verkeerds kopen in dat opzicht. Je kunt wel teveel betalen. Dus kijk eerst even naar de link. Toegevoegd op 27-06-2009 00:58:41 O ja, het kan voorkomen, dat je nieuwe schijf geen ouderwetse voedingsplug (molex) heeft, maar een SATA voedingsconnector. Als deze niet aan je voeding zit, moet je een verloopkabeltje erbij kopen.

Bronnen:
http://tweakers.net/pricewatch/cat/50

Western Digital Green Caviar tot 1TB. Goede harde schijf, lekker stil(als dat wat uimaakt) en..niet geheel onbelangrijk energie zuinig. Dat is wel de harde schijf waar ik voor zou gaan. Er bestaat ook een iets goedkopere lijn die blue caviar heet.

Omdat de pc 'al' 5 jaar oud is, zou je ook een externe schijf met USB aansluiting kunnen overwegen. Daar heb je ook nog iets aan als je de pc vervangt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100