waarom heet een harde schijf een harde schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een schijf die ronddraait, gemaakt van een hard materiaal.

In de harde schijf zitten een aantal schijven, welke hard zijn. Lijkt een voor de hand liggend antwoord, maar ze worden hard genoemd, om onderscheid te maken met de zachte schijven van vroeger, die we floppy disk noemen. Zo heb je harde en zachte schijven, alleen om het makkelijk te maken heten die zachte schijven geen soft disk, maar floppy disk.

gooi maar is tegen iemand zijn hoofd. nee de harde schijf heet denk ik zo omdat het een vast ding is in de pc zoiets of omdat er vaste onderdelen inzitten

1. Ik vind het een onzin vraag, omdat je hier niet precies antwoord op kan geven. Ik ga het toch maar proberen: Een computer bestaat uit hardware (de computer zelf (de tastbare delen, zoals harde schijf, processor en videokaart.)) en software (de programma's, applicaties die op de computer staan). Aangezien de harde schijf bij de hardware hoort kan het zijn dat hier de oorsprong ligt.

Vroeger had je ook zachte schijven, ook wel genaamd floppy disk, met daarop de computerprogramma's. (Dat was in de periode na het casettebandje, waarop de software stond). Aanvankelijk waren deze 5,25 inch, en later 3,5 inch. Die laatste floppy's (in een harde cassette) ken je vast nog wel. Toen de computers veel moer moesten gaan kunnen en opslaan, kwam de harde schijf. Ook gemaakt om software op te zetten , informatie op op te slaan, maar dan van metaal. En een vast onderdeel van de computer, hoewel je tegenwoordig ook externe harde schijven hebt. Harde schijf is dus de tegenhanger van zachte schijf ; van floppy-disk. Die laatste zie je trouwens echt vrijwel niet meer.

Gewoon eens een keertje een oude open maken, dan zie je het zelf met eigen ogen. Best leuk hoor. Oh, na het openmaken is de schijf meteen overleden... want de kopjes zitten zó dicht op de schijf of de eentjes en nulletjes er van te lezen en naar te schrijven, dat maar het kleeeeinste stofje voor de kopjes grote rotsblokken zijn. En de schijven zijn zo erg hard, om stabiel te draaien zonder te wiebelen, dat ze breken als glas (pas op je vingers als je dat van plan bent). Mechanische wondertjes, die we niet zo lang meer zullen zien. Uiteindelijk zullen ze worden vervangen door de veel betrouwbaardere, snellere en zuinigere Solid State Disks.

De precieze reden is dat het woord "hard" korter is dan "zacht", het is maar liefst één letter korter. Het had ook een zachte schijf kunnen heten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100