Een glas water over het toetsenbord van m'n MacBook pro, wat moet ik doen?!

Ik heb zojuist een glas water omgestoten over mijn MacBook, wat kan ik nu het beste doen om verder schade te voorkomen? Wat kan ik doen? Alvast bedankt voor uw tips..

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen paniek! De stekker van de voeding loskoppelen! De accu eruit halen. En de verzekeringspapieren van je WA+inboedel er eens bijpakken. Afhankelijk daarvan de verzekering contacteren en/of de Mac ter reparatie aanbieden bij een Apple Servicecenter. Eerst het met de verzekering rond hebben alvorens je gaat laten repareren.

gewoon laten drogen op een droge warme plek...werkt met mn telefoon ook als die in t water is gevall.

alvast gaan sparen voor een nieuwe, want hiermee is de levenduur enorm ingekort. Zelf zou ik een fohn pakken om het droogproces lokaal te versnellen. Gelukkig gebeurd dit je maar 1x. Heb je die alvast gehad.

gewoon een nieuwe koopen

Drogen/boven kachel leggen, en 2 dagen niet gebruiken en echt goed laten drogen. Als je er al spanning op hebt gezet en het apparaat gaf geen kick is het al te laat.. Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om een vriend in te schakelen en die te laten bellen met verzekering. Deze kan zeggen het drinken over je MacBook te hebben gegooid, dan wordt het zeker verzekerd. Maar ga er maar van uit dat je nooit je volledige aankoopbedrag er voor terugkrijgt.

Met de föhn er op ............

Altijd eerst de stroom eraf en accu verwijderen. Het is stroom dus als het gaat vonken beschadigd de elektronica. Maak zoveel mogelijk afdekklepjes los aan de onderkant van de je apparaat en ga met een fohn net zolang bezig dat je zeker bent dat alle vocht verdwenen is. Daarna kun je proberen om de accu er weer in te zetten en de stroom er weer op. Dan duimen dat alles weer werkt. Frank

Niks föhn enzo. Je haalt de stekker eruit en de batterij. Dan leg je hem een volle week op een verwarming of iets dergelijks. Het is vreselijk zo lang te wachtten. Ik weet het :) maar ik spreek uit ervaring. Sowieso moet je kijken of je nog garantie hebt. Dan krijg je gewoon lekker een nieuwe !

Doen wat Vols zegt.. water kan niet zo heel veel kwaad. het beste wat je kan doen is deze een weekje laten drogen zonder dat er een batterij of voedingskabel in zit. Zolang je geen Cola morst is alles nog oké ;)

Normaal zou je de accu eruit kunnen trekken maar dat gaat niet bij een apple tenminste als je hem niet wil open schroeven.. Je hebt geluk dat het water is dus ik zou hem open schroeven want garantie gaat hem ook niet worden. Toegevoegd na 2 minuten: eerst nog even een paar dagen laten drogen dan aanzetten en als hij niks doet dan kan je hem open schroeven.

Een MacBook kan daar tegen! Gewoon accu er van af, en dan de keyboard losschroeven (daar heb je misschien een maintenance manual voor nodig) goed afdrogen waar je bij kan, en 2 dagen wachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100